Ongekend productief Leipzig dendert ook in Keulen door

RB Leipzig heeft maandagavond afgerekend met 1. FC Köln. Goudhaantje Timo Werner pikte ook weer zijn doelpuntje mee.

1. FC Köln
1. FC Köln
2 - 4
RB Leipzig
RB Leipzig

Leipzig kende nog een valse start in Keulen, want na zeven minuten kwam de thuisploeg op voorsprong via Jhon Córdoba. De Colombiaan reageerde het snelst na een inzet van Elvis Rexhbecaj tegen de paal. Nog geen half uur later had Leipzig zijn zaakjes echter alweer op orde. Uit een prima voorzet van Angeliño kopte Patrick Schick de gelijkmaker binnen en vervolgens maakte Christopher Nkunku er met een wippertje 1-2 van.

Vijf minuten na rust was het de beurt aan Werner. De clubtopscorer van Leipzig werd uitstekend bediend door doelman Peter Gulácsi en kon ineens door op de keeper. Werner faalde niet en schoof zijn 25ste Bundesliga-treffer van het seizoen binnen. Anthony Modeste bracht de spanning terug met een knappe afstandspegel, maar Dani Olmo maakte er met zijn eerste doelpunt voor Leipzig alweer snel 2-4 van.

Leipzig was al bezig aan zijn meest productieve Bundesliga-seizoen ooit. Het record uit 2016/17 (66 treffers) was  vorige week al gesneuveld en door de vierklapper van maandag staat de ploeg van Julian Nagelsmann nu alweer op 74 goals. Bovendien zijn er nog vijf speelronden te gaan. Leipzig had er trouwens ook nog wel wat extra doelpunten bij kunnen maken, Marcel Sabitzer, Werner en Olmo misten in de slotfase nog flinke kansen.

Door de zege in het RheinEnergie Stadion wipt Leipzig weer over Bayer Leverkusen en Borussia Mönchengladbach heen. De formatie van trainer Nagelsmann staat nu derde, met twee punten achterstand op Borussia Dortmund en negen punten minder dan koploper Bayern München. Köln, dat sinds de coronabreak nog altijd op zijn eerste zege wacht, blijft elfde.