Eerste toptransfer in coronatijd: PSG betaalt minstens 50 miljoen voor Icardi

Reacties

De eerste toptransfer in coronatijd is een feit. Internazionale heeft zondag bevestigd dat Mauro Icardi de overstap maakt naar Paris Saint-Germain. Naar verluidt is er vijftig miljoen euro, plus nog enkele miljoenen aan bonussen gemoeid met de transfer. In de originele optie tot koop was nog een bedrag van zeventig miljoen euro opgenomen.

Eerste toptransfer in coronatijd: PSG betaalt minstens 50 miljoen voor Icardi
© Pro Shots

De definitieve overstap van Icardi naar PSG diende zich al aan. Diverse media in Italië en Frankrijk maakten zaterdag al melding van de op handen zijnde deal. Nu hebben de clubs de transfer ook bevestigd, zonder daarbij melding te maken van de bedragen. De Argentijnse spits tekent tot medio 2024 bij de kampioen van Frankrijk, die hem sinds vorig jaar zomer al huurde van Inter.

Icardi had bij Inter nog een contract tot medio 2022, maar raakte uit de gratie in Milaan na de komst van trainer Antonio Conte. In Parijs was de 27-jarige spits meer dan welkom, al was er door de aanwezigheid van Edinson Cavani en Kylian Mbappé forse concurrentie. Met twintig goals in 31 officiële duels overtuigde Icardi de PSG-directie  genoeg om miljoenen voor hem neer te tellen.

Hoewel Cavani transfervrij vertrekt, valt niet uit te sluiten dat PSG ook Icardi nog verkoopt. Daar werd de laatste maanden althans wel over geschreven in de verschillende media, met clubs als Juventus en Napoli als mogelijke bestemming. Volgens Sky Sport Italia moet PSG nog eens vijftien miljoen euro extra betalen aan Inter, als het Icardi binnen twaalf maanden aan een Italiaanse club verkoopt.

Voor Icardi komt door zijn transfer naar PSG definitief een einde aan zijn verblijf in Italië. De achtvoudig international maakte in het seizoen 2012/13 zijn Serie A-debuut voor Sampdoria (tien goals), om daarna voor dertien miljoen euro over te stappen naar Inter. Voor de Nerrazzurri scoorde Icardi 124 keer in 219 officiële duels, maar was hij tevens hoofdrolspeler in enkele rellen. Het leidt nu tot zijn vertrek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.