'Icardi kind van rekening van Parijse machtsstrijd'

Reacties

Niet alleen de toekomst van Neymar zorgt voor reuring bij Paris Saint-Germain. Ook de toekomst van Mauro Icardi levert stof voor discussie op.

'Icardi kind van rekening van Parijse machtsstrijd'
© Pro Shots

Icardi en PSG leek een droomhuwelijk. De Argentijnse spits, gehuurd van Internazionale, liet zich in de Franse hoofdstad nadrukkelijk gelden. Met twintig treffers in 31 duels maakte hij zich geliefd. Niets leek een definitieve verhuizing van Milaan naar Parijs nog in de weg te staan.

Maar enkele weken voor de corona-uitbraak veranderde de status van Icardi, die voor de twee Champions League-duels met Borussia Dortmund zelfs helemaal buiten de wedstrijdselectie werd gehouden.

Die veranderde status lijkt niet zozeer te maken te hebben met zijn kwaliteiten, maar meer met een interne strijd in Parc des Princes. Trainer Thomas Tuchel wil meer zeggenschap over transfers en staat daarmee tegenover technisch directeur Leonardo. Die strijd wordt gestreden over de rug van Icardi, zo wordt nadrukkelijk geopperd in Franse media. Door de Argentijn op een zijspoor te rangeren zet Tuchel de druk op de ketel aangezien Leonardo juist inzet op het inlijven van Icardi.

Ondertussen kijkt Inter met argusogen naar de uitkomst van de machtsstrijd in Parijs. De Nerazzurri hebben in de huurovereenkomst een afkoopsom van zeventig miljoen euro vastgelegd. Niet alleen kan dat geld goed worden gebruikt voor versterking van de selectie, maar ook zit Inter niet echt te wachten op een terugkeer van Icardi. De Argentijn verliet een half jaar geleden als persona non grata het Giuseppe Meazza.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.