De onnavolgbare statistieken van De Grote Vijf van PSG, Tete in de fout

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond opnieuw gewonnen in de Ligue 1. Zoals wel vaker dit seizoen waren de sterspelers van de club uit de hoofdstad betrokken bij elk doelpunt. Ditmaal was de defensie van Amiens niet opgewassen tegen de klasse van Kylian Mbappé, Neymar, Ángel Di María en Mauro Icardi.

PSG
PSG
4 - 1
Amiens
Amiens

Vier van de vijf belangrijkste aanvallende krachten van trainer Thomas Tuchel kwamen in actie tegen Amiens, Edinson Cavani ontbrak wegens een spierblessure. De hiervoor genoemde vier spelers die wel in actie kwamen voor PSG, waren allemaal betrokken bij de goals. Niet heel verwonderlijk, als je de cijfers op een rijtje zet.

Van de laatste 25 doelpunten die PSG maakte in de Ligue 1, was in 24 gevallen een speler van De Grote Vijf direct betrokken. In totaal maakte PSG dit seizoen al 67 goals, liefst 58 keer kwam de goal en/of de assist van Cavani, Icardi, Di María, Mbappé of Neymar.

Mbappé was zaterdagavond de gevierde man, hij kwam tweemaal tot scoren tegen Amiens. Daarmee werd hij tussendoor de eerste Fransman die dertig keer scoorde in een kalenderjaar sinds Hervé Revelli dat deed in 1969. Ook Neymar kwam op het scorebord terecht, hij maakte kort na rust de 2-0 op aangeven van Icardi. De Argentijnse spits mocht zelf ook nog aanleggen voor een goal, dat deed hij zes minuten voor tijd. Ondanks drie eerdere nederlagen in dit seizoen heeft PSG inmiddels weer een ruime voorsprong gepakt op de ranglijst van de Ligue 1.

Monaco
Monaco
5 - 1
Lille
Lille

Een van de achtervolgers van PSG ging verrassend onderuit. AS Monaco is de laatste weken weer opgekrabbeld na een zeer slechte seizoenstart, de club bleef voor de vierde keer op rij ongeslagen. Ondanks een vroege openingstreffer van Victor Osimhen trok de thuisclub de wedstrijd naar zich toe. Wissam Ben Yedder (tweemaal), Gelson Martins, Keita Baldé en Kamil Glik bezorgden de Monegasken de ruime overwinning.

Reims
Reims
1 - 1
Olympique Lyonnais

Ook Olympique Lyon liep weer tegen puntenverlies aan. Zonder de zwaar geblesseerde Memphis Depay werd er niet gewonnen op bezoek bij Stade Reims. Lucas Tousart had de uitclub nog op voorsprong gezet, maar een rake penalty van Mathieu Cafaro vlak voor rust kwam Lyon niet meer te boven. Het was Kenny Tete die de overtreding maakte in zijn eigen strafschopgebied, door een wissel kreeg de Nederlandse back niet de kans om zijn fout te herstellen in de tweede helft.

Nice
Nice
3 - 0
Toulouse
Toulouse

Pas voor de derde keer dit seizoen kwam OGC Nice minimaal drie keer tot scoren, ondanks een volledige wedstrijd lukte het Kasper Dolberg niet om rechtstreeks betrokken te zijn bij een goal tegen Toulouse. De spits was bij Nice enkele minuten voor tijd weer de basisspeler met de minste balaanrakingen en dus bleef het bij vijf goals in de Ligue 1 voor de Deen. Malang Sarr, Hichem Boudaoui en Pierre Lees-Melou zorgden voor de ruime overwinning van Nice.