Pochettino tempert olympisch vuur Mbappé

Reacties

Het olympische vuur van Kylian Mbappé werd maandag aangewakkerd. PSG-trainer Mauricio Pochettino plaatst de ontwikkelingen in perspectief.

Pochettino tempert olympisch vuur Mbappé
© Pro Shots

De Franse bondscoach Sylvain Ripoll had Mbappé maandag opgenomen in zijn voorselectie voor de Olympische Spelen. Het ging weliswaar om een zeer uitgebreide voorselectie, maar het leidde wel tot de discussie of de droom van Mbappé realistisch is. De aanvaller had eerder aangegeven graag met Frankrijk in Tokio te jagen op olympisch goud.

Pochettino plaatste in de aanloop naar het bekerduel met Montpellier de voorselectie in perspectief. 'Het is een vraag om over na te denken. We zullen met alle partijen moeten praten. Op dit moment denken we alleen het slot van het seizoen. En daarna volgt het EK. Dat hij op de lijst staat, betekent niet dat het ook gaat gebeuren.'

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Mbappé daadwerkelijk actief zal zijn op de Olympische Spelen. PSG staat allerminst te springen zijn aanvaller, voor wie het seizoen al vroeg begon, extra te belasten. De club is ook niet verplicht hem af te staan.

Het tijdschema is ook krap. Het EK is op zondag 11 juli afgelopen. Aangezien Frankrijk als regerend wereldkampioen een van de favorieten is voor de eindzege, moet niet worden uitgesloten dat Les Bleus tot in de laatste week actief zijn. En dan wordt het krap. Want twee weken later begint het olympisch voetbaltoernooi al.

Mbappé heeft de laatste weken vanwege fysieke ongemakken verstek moeten laten gaan. Voor het bekerduel met Montpellier van woensdag is hij weer beschikbaar. Voor Pochettino was dat een welkom bericht. 'Hij is een belangrijke speler. Het is lastig om het doen zonder een speler als hij. Hij is een van de beste spelers van het team. De club rekent op hem, ik reken op hem.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.