Olympische droom Mbappé (klein) stapje dichterbij

Reacties

Kylian Mbappé mag blijven hopen op de vervulling van zijn olympische droom. De aanvaller van Paris Saint-Germain is opgenomen in de Franse voorselectie voor Tokio.

Olympische droom Mbappé (klein) stapje dichterbij
© Pro Shots

Bondscoach Sylvain Ripoll heeft de naam Mbappé genoteerd in zijn voorlopige selectie. Dat zegt niet veel aangezien het gaat om een zeer uitgebreide lijst van ruim tachtig namen. Het Internationaal Olympisch Comité verlangt een dergelijke groslijst. Maar het betekent dat Mbappé wel mag blijven hopen.

Mbappé heeft er geen geheim van gemaakt te dromen van olympisch succes. Het schitteren op dat podium levert wel enkele problemen op. Clubs zijn niet verplicht hun spelers af te staan, terwijl het gezien het EK ook erg krap wordt op beide toernooien actief te zijn.

Het EK is op zondag 11 juli afgelopen. Aangezien Frankrijk als regerend wereldkampioen een van de favorieten is voor de eindzege, moet niet worden uitgesloten dat Les Bleus tot in de laatste week actief zijn. En dan wordt het krap. Want twee weken later begint het olympisch voetbaltoernooi al.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.