Pochettino hekelt slappe instelling: 'We waren zwak'

Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino schrok zich dinsdagavond rot van het optreden van zijn ploeg in de eerste helft van de uitwedstrijd tegen Leicester City. Pas na rust kwamen de Londenaren op stoom, te laat om een 2-1 nederlaag te voorkomen.

'We waren zo zwak… We moeten heel zelfkritisch zijn en ons echt verbeteren', meldde Pochettino na de verliesbeurt voor de camera's van Sky Sports. 'Helaas speelden we niet zoals we normaal gesproken wel doen. We moeten onderzoeken hoe dat komt. Je kunt niet zo beginnen. Voor de wedstrijd hadden we het nog over het hebben van de juiste focus.'

Leicester City had in de eerste helft al het beslissende gaatje geslagen door goals van Jamie Vardy en Riyad Mahrez. 'Na rust waren we veel feller en begonnen we pas echt te voetballen', constateerde Pochettino. 'We zijn teleurgesteld en gefrustreerd. Niet alleen door het verlies, maar ook door ons optreden.'

Richting de volgende wedstrijden - Tottenham Hotspur speelt er nog acht in 2017 - zal Pochettino vooral een hartig woordje spreken met zijn verdedigers. 'Je kunt niet zulke tegengoals krijgen. Bij elke tegengoal moet je je niet alleen afvragen of het ligt aan de kwaliteiten van de tegenstander, maar ook of je er zelf iets aan had kunnen doen.'

Tottenham Hotspur bezet de vijfde plaats in de Premier League, maar kan na de resterende wedstrijden in deze midweekse speelronde zakken naar plek zeven. Nu al hebben de Londenaren, die in de Champions League wél goed voor de dag komen, zestien verliespunten meer dan koploper Manchester City.