Tottenham verliest opnieuw uitduel na magische momenten Vardy en Mahrez

Tottenham Hotspur lijkt even af te haken in de strijd om een plek bij de bovenste vier in de Premier League. Op bezoek bij Leicester City leed de ploeg van Mauricio Pochettino de derde uitnederlaag op rij: 2-1.

Tottenham verloor eerder van Manchester United (1-0) en Arsenal (2-0) en dinsdagavond ging het dus mis bij Leicester. The Foxes begonnen erg sterk aan het duel met nummer vijf van de ranglijst Tottenham en kwamen na een klein kwartier op voorsprong via een briljante goal van Jamie Vardy. De spits wipte een voorzet vanaf links van Mark Albrighton met een geniale voetbeweging over de hulpeloze Hugo Lloris.

Moussa Sissoko kwam dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door Vicente Iborra, en Dele Alli stuitte op Kasper Schmeichel. Die zag Riyad Mahrez er kort voor rust 2-0 van maken, met een 'Arjen Robben-achtige' goal: Mahrez kwam van de rechterkant naar binnen dribbelen en haalde ongenadig hard uit. Ook dit doelpunt was van grote schoonheid.

Tottenham probeerde in de tweede helft zo snel mogelijk terug te komen in de wedstrijd en had veelvuldig balbezit, maar Schmeichel werd lange tijd niet getest. Pochettino besloot daarom om Erik Lamela in te brengen en de Argentijn, die na een afwezigheid van ruim dertien maanden zijn rentree maakte, liet zich direct zien. Met een handig passje stuurde Lamela Harry Kane weg en die ramde een klein kwartier voor tijd de 2-1 tegen de touwen.

Het werd weer spannend in Leicester en een andere invaller, Fernando Llorente, kreeg op aangeven van Serge Aurier nog een enorme kans op de gelijkmaker. De volley van de spits was echter dramatisch en dus ging Tottenham opnieuw onderuit in een uitduel. The Spurs kunnen woensdag op de ranglijst ingehaald worden door Liverpool en Burnley, terwijl koploper Manchester City de kans krijgt om nog verder uit te lopen. Leicester stijgt drie plaatsen en staat nu negende.

Brighton & Hove Albion - Crystal Palace 0-0
Davy Pröpper begon in de basis bij thuisploeg Brighton & Hove Albion en stond op het veld niet tegenover een landgenoot, want Patrick van Aanholt en Timothy Fosu-Mensah verbeten zich negentig minuten lang op de bank bij Crystal Palace, terwijl Jairo Riedewald niet eens bij de selectie zat. Zonder Nederlandse inbreng kreeg Palace wel de beste kans van de eerste helft, maar Mathew Ryan hield bij een dubbele redding Christian Benteke en Wilfried Zaha van scoren af.

Davy Pröpper (links) deed weer de gehele wedstrijd mee bij Brighton.

De wedstrijd in het American Express Community Stadium kende maar weinig kansen, maar kreeg dankzij Glenn Murray nog wel bijna een winnaar. De aanvaller ontsnapte kort voor tijd bij een hoekschop aan zijn bewaker en kreeg zo een open kopkans, maar doelman Wayne Hennessey redde uitstekend. Brighton en Palace gingen daardoor in evenwicht en zonder treffers uit elkaar.

Palace blijft na het eerste punt van dit seizoen in een uitwedstrijd laatste staan, maar heeft nu net zoveel punten als Swansea City, dat woensdag nog in actie komt tegen Chelsea. Brighton werd gepasseerd door Leicester City en staat nu tiende.