Pochettino boos op Franse media na Mbappé-uitspraken

Reacties

Mauricio Pochettino is kwaad over het handelen van Franse media. Zijn uitspraken over zijn eigen toekomst en die van Kylian Mbappé zijn volgens de coach van Paris Saint-Germain uit zijn verband gerukt.

Pochettino boos op Franse media na Mbappé-uitspraken
© Pro Shots

De trainer baarde donderdag opzien door te stellen dat de kans honderd procent was dat Mbappé bleef. Hij gaf daarmee hoop aan de PSG-supporters. Zou de Franse superster die een aflopend contract heeft de club dan toch trouw blijven ondanks de concrete en langdurige interesse van Real Madrid?

Pochettino kwam vrijdag na het 3-3 gelijkspel bij Strasbourg terug op zijn woorden. Zijn woorden waren verdraaid, legde hij uit. 'Er wordt nu over zaken gesproken die uit zijn verband zijn gerukt en dat maakt me echt een beetje kwaad. Jullie moeten luisteren naar de vraag én het complete antwoord. Anders ontstaat door de koppen een beeld dat fout is, zoals hier al bijna het hele seizoen gebeurt', deed de Argentijn zijn beklag over de Franse journalisten.

Pochettino verduidelijkte wat hij een dag eerder bedoelde te zeggen toen hij gevraagd werd naar zijn toekomstplannen en die van Mbappé. 'Een collega van jullie vroeg hoe groot de kans was dat Mbappé en ik volgend seizoen nog bij PSG zijn. Ik zei dat die kans op dat bewuste moment honderd procent was. We weten niet hoe het morgen gaat zijn. Ik zei ook niet dat we zeker zouden blijven. Ik zei alleen dat de kans op dat moment honderd procent was, omdat niemand ons nog verteld heeft dat we niet bij PSG zullen zijn volgend seizoen.'

De coach van PSG staat onder flinke druk na de teleurstellende prestaties in de Champions League, waarin het sterrenensemble in de achtste finale al werd uitgeschakeld door Real Madrid. Tottenham Hotspur-manager Antonio Conte zou een belangrijke kandidaat zijn om Pochettino op te volgen. 'Ik heb nog een contract voor één jaar en contracten worden in principe nageleefd', sloot Pochettino tegenover Franse media af na de remise tegen Strasbourg. Het puntenverlies maakte voor PSG niet meer uit. De club haalde vorig weekend al de landstitel binnen.

Zelf was Mbappé ook snel klaar met vragen over zijn toekomst. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.