Ongrijpbare Mbappé kan blamage niet voorkomen, Wijnaldum blijft bankzitter

Voor de tweede keer op rij heeft Paris Saint-Germain punten verspeeld in de Ligue 1. Na een vroege achterstand leek PSG vrijdag alsnog moeiteloos te winnen van RC Strasbourg, dankzij twee doelpunten en een assist van Kylian Mbappé. In de blessuretijd ging het echter toch nog mis.

© Imago
Strasbourg
Strasbourg
3 - 3
PSG
PSG

Zonder Georginio Wijnaldum en Xavi Simons (beiden bleven negentig minuten aan de kant) liet PSG zich na ruim twee minuten verrassen. Presnel Kimpbembe schatte een pass van Lucas Perrin verkeerd in, waarna Kévin Gameiro kon doorlopen en scoren. Na negen minuten werd een tweede treffer van Strasbourg wegens buitenspel afgekeurd.

Mbappé nam PSG vervolgens bij de hand. De aanvaller werd weggestuurd door Neymar, was zijn directe tegenstander Frédéric Gilbert veel te snel af en prikte binnen. Het was zijn 23ste competitiedoelpunt van het seizoen. PSG ging vervolgens op jacht naar de voorsprong, maar creëerde niet veel. Zo werd een schot van Lionel Messi geblokt en schoot Sergio Ramos over.

Na ruim een uur voetballen was het alsnog raak. Na een fraaie aanval, over achttien passes binnen vijftig seconden, tikte Achraf Hakimi op aangeven van Mbappé binnen. Na 68 minuten profiteerde Mbappé van een foute terugspeelpass van Alexander Djiku door de 1-3 in de hoek te leggen. De wedstrijd leek gespeeld, maar toch knokte Strasbourg zich terug.

Na een hoekschop kopte Habib Diallo de bal richting doel, waarna Marco Verratti per ongeluk het laatste zetje gaf. Strasbourg, dat nog volop meedoet om Europees voetbal, maakte het PSG in het laatste kwartier bijzonder lastig. Na een waarschuwing van Gameiro (een schot in het zijnet) was het Anthony Caci die er met een volley nog 3-3 van maakte. PSG neemt het nog op tegen Troyes, Montpellier en Metz.