Plaats in A-selectie Real Madrid lonkt voor Asensio

Reacties

De kans dat de selectie van Real Madrid komend seizoen een oranje tintje heeft, lijkt steeds groter te worden. Marco Asensio maakt in de seizoensvoorbereiding grote indruk op trainer Zinedine Zidane, die de jongeling de kans geeft zich te bewijzen.

Plaats in A-selectie Real Madrid lonkt voor Asensio

De zoon van een Spaanse vader en een Nederlandse moeder had zaterdag met twee assists nog een groot aandeel in de 3-2 zege op Chelsea. De rol van aangever lijkt Asensio op het lijf geschreven. Tijdens zijn huurperiode bij Espanyol kwam de twintigjarige spelmaker het voorbije seizoen in de Primera División tot dertien assists in 34 wedstrijden. Zidane is blij met wat hij ziet van de jongeling, zo laat hij aan AS weten.

'Marco is tevreden hier en laat zien dat hij erg graag wil spelen. Als hij blijft, dan weet hij wat de situatie is bij Real. Hij kent de jongens met wie hij zal moeten concurreren. Hij doet het uitstekend momenteel, maar er kan nog veel gebeuren tot eind augustus. Hij is nog jong en uiteindelijk ben ik zijn coach, niet zijn vriend.'

In de Spaanse hoofdstad is de concurrentie met spelers als Luka Modric, Toni Kroos, Mateo Kovacic, James Rodríguez en Isco groot voor Asensio, die eerder al aangaf de voorkeur te geven aan een seizoen bij Real in plaats van een derde uitleenbeurt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.