Pjanic kritisch over Koeman: 'Begrijp niet waarom ik in deze situatie zit'

Reacties

Miralem Pjanic beleeft een teleurstellende start bij Barcelona. De aanwinst begrijpt simpelweg niet waarom hij door Ronald Koeman zo vaak aan de kant gehouden wordt.

Pjanic kritisch over Koeman: 'Begrijp niet waarom ik in deze situatie zit'
© Pro Shots

De dertigjarige Bosniër verliet Juventus afgelopen zomer voor Barcelona en Arthur bewandelde bij de veelbesproken deal de omgekeerde weg. De keuze van Koeman voor een 4-2-3-1-systeem met plek voor twee controlerende middenvelders met veel voetballend vermogen leek in de eerste maand van het nieuwe seizoen nog goed nieuws voor Pjanic. Na een paar maanden valt het hem echter tegen hoeveel speeltijd hij krijgt.

De middenvelder heeft in La Liga nog maar 170 speelminuten gekregen. In de Champions League mocht hij wel bij alle groepsduels tot nu toe in de basis starten, maar dat is niet genoeg voor Pjanic, zo laat hij duidelijk blijken in La Gazzetta dello Sport. 'Om eerlijk te zijn begrijp ik ook niet waarom ik in deze situatie zit. Natuurlijk wil ik meer spelen', aldus Pjanic.

De spelmaker plaatst duidelijk vraagtekens bij de keuzes van Koeman: 'Ik weet dat ik veel kan bijdragen en als de coach me nodig had, dan speelde ik goed. Ik weet ook niet wat ik nog meer kan doen. Ik train, ik ben er klaar voor. Momenteel ben ik niet tevreden. In mijn carrière heb ik het nooit geaccepteerd als ik een tijd niet speelde. Het is een lastige situatie en de situatie bevalt me niet.'

Gezien het roulatiebeleid van Koeman is de kans groot dat Pjanic dinsdagavond wel start in de Champions League-wedstrijd tegen zijn oude club Juventus. Barcelona wil dan in eigen huis groepswinst afdwingen en heeft daar uitstekende papieren voor. De ploeg moet ook wel aan eerherstel doen na de nederlaag bij promovendus Cádiz van zaterdag. Het was al voor de zesde keer dit seizoen dat Barça punten verspeelde in La Liga.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
0
1
14-4
+10
15
2
Barcelona
6
5
0
1
16-5
+11
15
3
Dinamo Kiev
6
1
1
4
4-13
-9
4
4
Ferencváros
6
0
1
5
5-17
-12
1
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Poll (gesloten) Wat verwacht jij van Barcelona - Juventus?
  • 29% Zege Barcelona (566 stemmen)
  • 26% Gelijkspel (504 stemmen)
  • 45% Zege Juventus (867 stemmen)
Alarmfase 1 voor Koeman: 'Al zijn spelers zijn verschillende BV'tjes'
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.