Pittige weken voor Son: zo ziet zijn militaire dienstplicht eruit

Reacties

Heung-Min Son is in Zuid-Korea om tijdens de voetballoze periode zijn militaire dienstplicht te vervullen, maar de aanvaller van Tottenham Hotspur gaat het allesbehalve makkelijk krijgen. Dat vertelt een van de legerofficieren.

Pittige weken voor Son: zo ziet zijn militaire dienstplicht eruit
© Pro Shots

In principe moeten alle dienstplichtige mannen in Zuid-Korea twee jaar het leger in. Omdat Son uitzonderlijke sportieve prestaties neerzette, hoeft hij slechts een training van drie weken en maatschappelijk werk te doen. De voetballer won in 2018 met zijn land de Asian Games en kreeg daardoor met het hele team dispensatie voor de dienstplicht. Nu er niet gevoetbald wordt, kan Son de dienstplicht vervullen.

Son verblijft nu nog in thuisisolatie omdat hij vanuit Europa Zuid-Korea heeft betreden. Het is volgens media in het land de bedoeling dat zijn militaire training op 20 april begint op het eiland Jeju. Persbureau Reuters kreeg een inkijkje in wat Son allemaal te wachten staat en dat is niet mis. Zo moeten de militairen het enkele minuten uithouden in een kamer met traangas als onderdeel van CBRN (chemisch, biologisch, radiologisch en nucleair) oefening.

'De CBRN oefening is meestal het zwaarste onderdeel van het bootcamp', krijgt Reuters te horen. Op beelden is te zien dat rekruten met de tranen op hun gezicht uit de kamer komen. De militairen krijgen ook een les in discipline, gevechtstraining en sluiten de drie weken af met een gezamenlijke mars van dertig kilometer. 'Tijdens de mars hebben rekruten meestal veertig kilo aan bepakking om, maar het kan ook lichter zijn. Dat is afhankelijk van het programma per rekruut.'

De officier voegde toe dat bij alle militairen regelmatig de temperatuur wordt opgenomen en dat ze medisch worden gecheckt. Iedereen moet afstand van elkaar bewaren in verband met het coronavirus. 'Als je in het leger zit, moet je een geweer kunnen afvuren, het kunnen uithouden in een gaskamer en mee kunnen doen aan gevechtsoefeningen, inclusief rollen en kruipen', vertelde de legerofficier.

Bekijk hier al onze video's
Meer Son Heung-Min
Meer over Son Heung-Min
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.