Piroe opnieuw beslissend: 'Hij is een van de beste van de competitie'

Reacties

Joël Piroe beleeft een debuutseizoen om van te dromen bij Swansea City. Woensdag was de 22-jarige spits opnieuw van grote waarde voor de club uit het Championship door in de extra tijd de winnende goal te maken tegen Peterborough United.

Piroe opnieuw beslissend: 'Hij is een van de beste van de competitie'
© Pro Shots
Peterborough United
Peterborough United
2 - 3
Swansea City
Swansea City

Toen Piroe de bal in de zestien voor zijn voeten kreeg nadat een voorzet vanaf de rechterkant niet goed werd weggewerkt, aarzelde de aanvaller geen moment. De Nederlander krulde de bal met zijn linkervoet in het doel en maakte zo de 2-3. Voor Piroe was het zijn veertiende goal in 34 Championship-duels.

Manager Russell Martin was over een deel van de wedstrijd absoluut niet tevreden, maar kon zijn geluk niet op door de goal van Piroe. 'We hadden bij rust al ver voor moeten staan en eigenlijk is het zonde dat we zo'n briljant schot van Joël nodig hebben om te winnen', zei de oefenmeester tegen Sky Sports.

Piroe is onder Martin nagenoeg altijd verzekerd van een basisplaats bij Swansea, de nummer vijftien van het Championship. 'Hij heeft de kalmte en meedogenloosheid voor het doel, terwijl hij nog zo jong is. Als je iemand zo'n kans toevertrouwt, dan is hij het wel.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ex-prof Sam Parkin schoof aan als analist bij Quest en was vol lof over Piroe. 'Swansea domineerde in de eerste helft en was echt veel beter dan Peterborough, maar de thuisploeg knokte zich knap terug. Uiteindelijk maakt Piroe de goal. Hij is een van de beste van de competitie in dit soort situaties. Hij heeft de koelte in zijn aderen, het hele seizoen al. Geweldig afgerond.'

Lees op VI PRO een interview dat we eerder hadden met Joël Piroe over de lessen bij PSV en zijn debuutjaar bij Swansea City:

Bekijk hier al onze video's
Meer Swansea City
Meer over Swansea City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.