Pirlo keert terug bij Juventus en begint aan trainerscarrière

Reacties

Andrea Pirlo keert na vijf jaar terug bij Juventus. De 41-jarige voormalig middenvelder is de nieuwe trainer van het Onder-23-team van de Italiaanse grootmacht. Zo begint Pirlo aan zijn trainerscarrière.

Pirlo keert terug bij Juventus en begint aan trainerscarrière
© Pro Shots

Pirlo begon in augustus 2019 aan de UEFA Pro-cursus. In 2017 stopte de spelverdeler met voetballen nadat hij twee jaar in de Major League Soccer bij New York City FC had gespeeld. Daarvoor kwam hij vier jaar uit voor Juventus, waar hij vier keer kampioen werd en één keer de beker won.

Zijn grootste successen boekte Pirlo bij AC Milan, waar hij tussen 2001 en 2011 actief was. In Milaan werd hij twee keer kampioen en won hij in 2003 en 2007 de Champions League. In 2007 kwam daar ook het WK voor clubteams bij.

Juventus geeft op de clubsite aan dolblij te zijn met de terugkeer van Pirlo, die in 2006 met het Italiaanse nationale elftal wereldkampioen werd in Duitsland. 'Er wacht ons een uitdaging na een terugkeer die ons alleen maar blij maakt', schrijft de club. Pirlo is de opvolger van Fabio Pecchia, die afgelopen seizoen met de Turijnse beloftes de Coppa Italia Serie C won.

Beste Juve sinds 2000: Nederlander ontbreekt in sterrenteam met Pirlo en Ronaldo
Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.