Pirlo kan titel met Juventus wel vergeten na volgende dreun

Reacties

Filippo Inzaghi heeft als trainer van Benevento voor een ongekende stunt gezorgd door op bezoek bij zijn oude club Juventus te winnen. Het zwakke spel van de nummer drie van de Serie A werd zondag genadeloos afgestraft.

Pirlo kan titel met Juventus wel vergeten na volgende dreun
© Pro Shots
Juventus
Juventus
0 - 1
Benevento
Benevento

Matthijs de Ligt startte in de thuiswedstrijd tegen de laagvlieger opnieuw in het hart van de defensie, aan de zijde van Leonardo Bonucci. Cristiano Ronaldo vormde een spitsenkoppel met Álvaro Morata en bij Juventus was het in de eerste helft vooral de vraag wie die twee in stelling zou brengen. In de Champions League-duels met FC Porto ontbrak het aan creativiteit vanaf het middenveld. Juve werd ook uitgeschakeld door de Portugezen en deed vorig weekend wel enigszins aan eerherstel door met 1-3 te winnen bij Cagliari. Cristiano Ronaldo scoorde in de eerste helft toen al drie keer.

Zo soepel als vorige week ging het tegen Benevento niet voor de Portugees, die voorafgaand aan de wedstrijd door zijn club in het zonnetje werd gezet vanwege het verbreken van het doelpuntenrecord van Pelé. Ronaldo maakte tegen Benevento vroeg in de wedstrijd bijna al goal nummer 771, maar zijn schot ging net naast. Met Dejan Kulusevski en Federico Chiesa vanaf de flanken verhoogde Juve beetje bij beetje de druk. Het was niet genoeg, door het lage tempo van Juventus blijven de bezoekers vrij eenvoudig overeind.

De grootmacht maakte bij vlagen een nonchalante indruk en nonchalance straalde ook af van de pass waarmee Arthur zijn ploeg in de 69ste minuut alleen maar verder in de problemen bracht. De Braziliaan dacht in de buurt van zijn eigen strafschopgebied het spel rustig te kunnen verleggen naar rechts, maar de pass in de richting van Danilo was veel te traag. Adolfo Gaich onderschepte de bal en werkte af: 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het slotoffensief van Juventus begon direct daarna. Arthur en Adrien Rabiot werden gewisseld voor Rodrigo Bentancur en Weston McKennie, maar ook de invallers konden het verschil niet maken. Juve miste kansen via Morata en Ronaldo en dacht na een actie van Chiesa nog even recht te hebben op een strafschop, maar de bal ging niet op de stip. De zoektocht naar de gelijkmaker was tevergeefs, waardoor de ploeg van Andrea Pirlo een nieuwe klap heeft geïncasseerd. De middag die voor Ronaldo nog mooi begon, eindigde zo dramatisch voor De Ligt en co.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hellas Verona
Hellas Verona
0 - 2
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

Atalanta Bergamo heeft goede zaken gedaan in de strijd om Champions League-voetbal. De nummer vier van Italië maakte zondagmiddag in de eerste helft al het verschil in Verona. Uit een strafschop zorgde Ruslan Malinovsky in de 33ste minuut voor de 0-1, waarvan Duván Zapata op aangeven van Malinovsky vlak voor rust de score verdubbelde. De Colombiaanse goalgetter maakte alweer zijn tiende goal van het seizoen in de Serie A.

Zapata kreeg van trainer Gian Piero Gasperini opnieuw de voorkeur boven Sam Lammers. Laatstgenoemde viel ook niet in tegen Hellas Verona. Marten de Roon speelde wel en maakte de negentig minuten vol. Hans Hateboer ontbrak, hij kampt nog altijd met een enkelblessure. Atalanta hoopt dat de rechtsback zo snel mogelijk weer een rol kan spelen in de hevige strijd om een plek bij de eerste vier. Lazio, AS Roma en Napoli hijgen in de nek van Atalanta.

Overige uitslagen


Zo 21 mrt. 2021

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
6
Lazio
38
21
5
12
61-55
+6
68
7
AS Roma
38
18
8
12
68-58
+10
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.