Pirlo heeft haast: 'Ik heb een nieuwe spits nodig, zo snel mogelijk'

Reacties

Andrea Pirlo maakt zich, zo kort voor de start van een nieuw seizoen in de Serie A, zorgen over de voorhoede van Juventus. De manager hoopt zo snel mogelijk een nieuwe spits te kunnen verwelkomen.

Pirlo heeft haast: 'Ik heb een nieuwe spits nodig, zo snel mogelijk'
© Pro Shots

Juventus nam deze zomer afscheid van Gonzalo Higuaín, die simpelweg niet in de plannen van Pirlo voorkwam, en heeft nog geen opvolger aangetrokken. Zondag is de eerste wedstrijd van het nieuwe Serie A-seizoen al: Juventus neemt het dan op tegen Sampdoria. 'Ik heb een nieuwe spits nodig, zo snel mogelijk', zei Pirlo tegen Sky Italia. 'Maar de transfermarkt is natuurlijk nog wel een tijdje open.'

'Maximale spanning', kopt de Catalaanse krant SPORT deze maandag.
'Maximale spanning', kopt de Catalaanse krant SPORT deze maandag.

Het moge duidelijk zijn wie de belangrijkste kandidaat is om de nieuwe spits te worden bij Juventus. De Oude Dame is nu al een tijdje bezig met de komst van Luis Suárez, die mag vertrekken bij Barcelona. Zijn komst blijkt desondanks nog lastiger dan gedacht. Suárez wil dat zijn resterende Barcelona-salaris bij een contractontbinding volledig wordt uitbetaald. Dat ziet zijn werkgever niet zitten.

Beweerd wordt bovendien dat Suárez alleen naar Juventus kan als hij een Italiaans paspoort weet te bemachtigen. Juventus kan hem dan als een EU-speler registreren. De vrouw van Suárez, Sofia Balbi, heeft dankzij haar voorouders al de benodigde papieren. Suárez zou nog een Italiaanse taaltest moeten afnemen om ook de gewenste status te kunnen krijgen.

Ondertussen wordt eraan gedacht om Moise Kean als noodoplossing terug te halen. De twintigjarige spits vertrok vorig jaar nog uit Turijn, maar heeft het lastig bij Everton en zou op huurbasis kunnen terugkeren. Ook Edin Dzeko van AS Roma wordt in verband gebracht met Juventus.

Een week voor de competitiestart speelde Juventus zondag zijn eerste oefenwedstrijd. Bij het officieuze debuut van Pirlo als hoofdtrainer werd er met 5-0 gewonnen van Novara.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.