Ronaldo trefzeker in officieus debuut Pirlo als Juventus-trainer

Reacties

Een week voor de seizoenstart in de Serie A heeft Juventus zijn eerste duel onder Andrea Pirlo zonder moeite gewonnen van Novara. Cristiano Ronaldo was trefzeker in de 5-0 oefenzege.

Ronaldo trefzeker in officieus debuut Pirlo als Juventus-trainer
© Pro Shots

Juventus werd in het afgelopen seizoen opnieuw kampioen van Italië, maar verloor de nationale bekerfinale en werd in de Champions League al in de achtste finales uitgeschakeld door Olympique Lyon. Maurizio Sarri werd weggestuurd en voormalig sterspeler Pirlo is zijn opvolger. De coach zat tijdens de oefenwedstrijd tegen Novara, uitkomend in de Serie C, voor het eerst op de bank als eindverantwoordelijke.

Pirlo zag Ronaldo meteen zijn eerste Juve-doelpunt van een nieuw voetbaljaar maken. De inmiddels 35-jarige aanvaller was dinsdag nog tweemaal trefzeker namens de Portugese nationale ploeg, op bezoek bij Zweden, en opende zondag tegen Novara de score. Vervolgens waren ook Aaron Ramsey, Marko Pjaca en Manolo Portanova (tweemaal) trefzeker. Zoals bekend was Matthijs de Ligt vanwege een schouderblessure niet van de partij.

Pirlo was tevreden met wat hij had gezien. 'We proberen verschillende systemen', zei de tacticus tegen Sky Italia. 'In de eerste helft speelden we met vier verdedigers, al verandert dit in sommige situaties in een defensie met drie man. De spelers raken gewend aan mijn manier van werken en maken plezier.'

Voor het Juventus van Pirlo begint het nieuwe Serie A-seizoen volgende week zondag met een thuiswedstrijd tegen Sampdoria.

Juventus
Juventus
3 - 0
Sampdoria
Sampdoria
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.