Pioli rekent voor derby tegen Internazionale op 'fenomeen' Ibrahimovic

Reacties

In de Serie A staat zondagavond de derby tussen AC Milan en Internazionale op het programma. Milan-trainer Stefano Pioli hoopt dat de Rossoneri met hulp van Zlatan Ibrahimovic de stadgenoot op een nog grotere achterstand kunnen zetten.

Pioli rekent voor derby tegen Internazionale op 'fenomeen' Ibrahimovic
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
1 - 1
Internazionale
Internazionale

Milan is na elf speelrondes gedeeld koploper in de Serie A. De ploeg van Pioli heeft net als Napoli tien keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld. Vorige week was Ibrahimovic nog de grote man bij Milan bij de overwinning op bezoek bij AS Roma (1-2). Voor de derby zijn de ogen ook weer gericht op de Zweed.

Ibrahimovic begon midweeks in de Champions League tegen FC Porto (1-1) nog op de bank, maar kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen voor Olivier Giroud. De verwachting is dat Pioli tegen Inter weer een beroep doet op de voormalig spits van de regerend Italiaans kampioen.

Inter favoriet
Pioli was op zaterdag op de persconferentie lovend over Ibrahimovic, dit seizoen goed voor drie goals in vijf optredens in de Serie A. 'Zlatan is een fenomeen en dat laat hij zien in alles wat hij doet, hij heeft een goede conditie en afgelopen week heeft hij een geweldige prestatie neergezet', aldus Pioli. Ibrahimovic scoorde tegen Roma uit een vrije trap.

Ondanks de huidige vorm van Milan en de voorsprong van zeven punten op nummer drie Inter drukt Pioli zijn team in de rol van underdog. 'Inter is duidelijk de favoriet. Ze hebben vorig jaar de titel gewonnen en ze weten wat er van hen wordt verwacht. Napoli en wij zijn aan een sterke serie bezig, maar de titelstrijd duurt nog lang. Maar ook Inter heeft zwakke plekken en die zullen wij moeten ontdekken en benutten', besluit de trainer van Milan.

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
4
Juventus
38
20
10
8
57-37
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.