Spalletti ziet Van Basten en Weah terug in ontketende Osimhen

Reacties

Napoli-coach Luciano Spalletti is erg onder de indruk van de ontwikkeling die Victor Osimhen doormaakt in Napels. Spalletti vergelijkt de spits uit Nigeria zelfs met George Weah en Marco van Basten.

Spalletti ziet Van Basten en Weah terug in ontketende Osimhen
© Pro Shots
Napoli
Napoli
1 - 1
Hellas Verona
Hellas Verona

Met vijf goals in negen wedstrijden heeft Osimhen, die vorig jaar zomer de overstap maakte van OSC Lille, een groot aandeel in de huidige koppositie van Napoli in de Serie A. De formatie van Spalletti won tien van de elf wedstrijden in de Italiaanse competitie, maar deelt de eerste plaats wel met AC Milan.

Napoli en Milan staan zeven punten voor op achtervolger en regerend landskampioen Internazionale. 'Iedereen verwacht dat we op dit niveau blijven spelen, ook wij', zei Spalletti tijdens het evenement Casa Corriere del Campionato in Napels.

'We willen aan de top blijven, maar kunnen dat niet garanderen. We hebben consistentie nodig en het team moet zich blijven ontwikkelen. We proberen elke wedstrijd te winnen en elke wedstrijd die we niet winnen is een gemiste kans', aldus Spalletti, in het verleden trainer van onder anderen AS Roma, Zenit Sint-Petersburg en Internazionale.

Spalletti is erg onder de indruk van de ontwikkeling die Osimhen doormaakt. 'Ik vergelijk hem met George Weah. Victor is technisch nog niet zó ver, maar hij is wel ontzettend sterk. Victor doet me ook denken aan Van Basten. Hij is nog jong en kan een heel hoog niveau gaan bereiken', besluit de trainer van Napoli, dat zondag Hellas Verona ontvangt in Napels.

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
4
Juventus
38
20
10
8
57-37
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.