Pinto: 'Costa Rica moet groot gaan denken'

Reacties

De prestaties in de groepsfase hebben Costa Rica de rol van favoriet gegeven voor de achtste finale van zondag tegen Griekenland. Bondscoach Jorge Luis Pinto waarschuwt voor de kwaliteiten van de opponent.

Pinto: 'Costa Rica moet groot gaan denken'

Na het overtuigd winnen van de Groeps des Doods – met Uruguay, Engeland en Italië – mag Costa Rica de bescheidenheid laten varen. 'We moeten realistisch blijven, maar we moeten groot denken', aldus Pinto over de bespiegelingen dat de Midden-Amerikanen tot de halve finale kunnen reiken.

De Colombiaanse coach wilde niet te ver vooruit kijken. 'Laten we ons eerst concentreren op de wedstrijd tegen Griekenland en proberen die te winnen.' De tegenstander kent weinig geheimen voor Pinto, die ook advies krijgt van zijn spits Joel Campbell. Die speelde afgelopen seizoen voor Olympiakos Piraeus.

'Ik heb zo'n dertig wedstrijden in Griekenland gezien – Joel speelt er – en niet alleen die van Griekenland tegen Colombia en Ivoorkust. We hebben ons huiswerk gedaan over hun speelstijl en we hebben een overvloed aan informatie over de ploeg en de spelers.'

Op basis daarvan rekent Pinto zich ook niet rijk. 'Misschien hebben ze het niet zo goed gedaan tegen Colombia (3-0 verlies) en pakten ze tegen Ivoorkust de winst door een strafschop in de laatste minuut, maar ze komen zeer agressief en technisch zeer vaardig binnen de lijnen. Ze hebben weinig tekortkomingen.'

De winnaar van Griekenland-Costa Rica speelt volgende week zaterdag in Salvador tegen de winnaar van de ontmoeting Nederland-Mexico eerder op de avond.         

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.