Pikante uitspraken over Zidane kosten Franse bondsvoorzitter de kop

Reacties

Noël Le Graët is per direct uit zijn functie ontheven als voorzitter van de Franse voetbalbond (FFF). Na een paar pittige uitspraken aan het adres van Zinedine Zidane moest hij afgelopen week al door het stof. Een evaluatiemoment bij de voetbalbond kostte hem de kop.

Pikante uitspraken over Zidane kosten Franse bondsvoorzitter de kop

Woensdagochtend kwam het buitengewoon uitvoerend comité van de bond bijeen. Daarin werd de wankelende positie van Le Graët beoordeeld. De onrust die veroorzaakt werd na de verloren WK-finale bleek uiteindelijk genoeg om hem op straat te zetten. Onder andere Kylian Mbappé liet zich fel uit over de voorzitter. Franse oud-internationals Youri Djorkaeff en Djibril Cissé volgden de sterspeler van Les Bleus, nadat hij zich negatief uitliet over Zidane.

Seksueel wangedrag
In het evaluatiemoment werden niet alleen de uitspraken van Le Graët over Zidane besproken. De voorzitter stond al langere tijd onder druk: in september concludeerde het medium So Foot dat hij zich schuldig had gemaakt aan seksueel wangedrag richting vrouwelijke collega's en dat er binnen de voetbalbond (FFF) een cultuur heerste waarin zulk gedrag veel voorkwam. Op dit moment worden die aantijgingen onderzocht door de Franse autoriteiten.

Verder besloot Le Graët hoogstpersoonlijk om het contract van Deschamps te verlengen, zonder collega-bestuurders in te lichten, waarmee hij voor gefronste wenkbrauwen zorgde.

Volgens L'Équipe is tot het vertrek van Le Graët besloten om de rust te laten wederkeren binnen de voetbalorganisatie. Daarnaast moet het imago, dat een deuk opliep, hersteld worden. Le Graët wordt niet geschikt geacht om die job tot zich te nemen.

Tot een alternatief is gevonden heeft de bond Philippe Diallo aangesteld als interim-voorzitter. Diallo was de afgelopen periode al vice-voorzitter en zal de taken van Le Graët overnemen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.