Pijnlijke nederlaag Cocu in bekertoernooi, blamage Palace en Riedewald

Voor het Derby County van trainer Phillip Cocu zit het toernooi om de League Cup er al op. De Championship-club verloor dinsdagavond in de tweede ronde de derby tegen competitiegenoot Nottingham Forest.

Nottingham Forest
3 - 0
Derby County

De Nederlandse keeper Kelle Roos zat op de bank bij Derby en zag dat vervanger Ben Hamer in de eerste helft al twee treffers tegen kreeg. Albert Adomah opende de score en gaf even later de assist bij de 2-0 van Joe Lolley. Daar hadden de bezoekers niet meer van terug. João Carvalho strooide in de slotfase zelfs nog wat extra zout in de wond van Derby door de 3-0 op het scorebord te zetten.

De laatste zege van Cocu bij Derby County was twee weken geleden in de eerste ronde van het League Cup-toernooi tegen Scunthorpe United (0-1). Na vijf duels in het Championship heeft de ploeg zes punten verzameld. Forest heeft er twee meer.

Watford
Watford
3 - 0
Coventry City

Bij Watford mocht Daryl Janmaat weer eens aantreden. De dertigjarige rechtsback zit in de Premier League voornamelijk op de bank, maar liet in het bekerduel met Coventry City zijn waarde blijken door in de tweede helft op aangeven van Isaac Success de 2-0 te maken. De 1-0 kwam in de eerste helft van Ismaïla Sarr en Adalberto Peñaranda bepaalde de eindstand op 3-0.

Crystal Palace
ns
0 - 0
Colchester United

Ook bij Crystal Palace, dat zaterdag in de Premier League Manchester United nog met 1-2 versloeg, deed een Nederlander mee die in de competitie op weinig speeltijd kan rekenen: Jairo Riedewald. De 22-jarige verdediger stond in de basis in het duel met Colchester United. Succesvol verliep de wedstrijd niet voor Palace, dat het lastig had tegen de club uit de League Two. In een poging alsnog de zege over de streep te trekken bracht manager Roy Hodgson Gary Cahill, Wilfried Zaha en Jordan Ayew in de tweede helft in, maar ook zij konden een strafschoppenserie niet voorkomen. Daarin miste Andros Townsend de eerste penalty, terwijl Colchester alles raak schoot en daarmee voor een grote stunt zorgde.

Bristol Rovers
1 - 2
Brighton & Hove Albion

Alireza Jahanbakhsh maakte zijn opwachting bij Brighton & Hove Albion na in de eerste drie Premier League-wedstrijden niet bij de selectie te hebben gezet. De Iraniër werd ook in verband gebracht met een transfer naar PSV, maar de Eindhovenaren kozen voor Ritsu Doan. Brighton was duidelijk de betere partij tegen League One-club Bristol Rovers, maar scoorde pas in de tweede helft via Aaron Connolly. Doordat Tom Nichols gelijkmaakte leken er strafschoppen te komen, maar in de extra tijd zorgde Glenn Murray toch nog voor 1-2. Jürgen Locadia keek negentig minuten toe bij Brighton. De aanvaller is op weg naar 1899 Hoffenheim.

Crewe Alexandra
1 - 6
Aston Villa
Aston Villa

Aston Villa won weliswaar met ruime cijfers van Crewe Alexandra uit de League Two, maar gaf wel flink wat kansen weg. Anwar El Ghazi had een aandeel in de zege door de assist te geven op de 0-3 van Conor Hourihane, die ook de tweede goal al had gemaakt. Ezri Konsa, Keinan David, Frederic Guilbert en Ahmed Elmohamady maakten de overige doelpunten. Tussendoor zorgde Ryan Wintle voor de eretreffer namens de thuisploeg.

Leeds United
ns
2 - 2
Stoke City
Stoke City

Leeds United en Stoke City maakten er een vermakelijke wedstrijd van. Bij de bezoekers startte Bruno Martins Indi achterin en hij zag Danny Batth en Sam Vokes voor een comfortabele 0-2 ruststand zorgen. De van Arsenal gehuurde Eddie Nketiah bracht de spanning halverwege de tweede helft terug en via Hélder Costa werd het in de slotfase gelijk. Daardoor kwam er een strafschoppenserie, waarin Stoke geen enkele keer miste. Keeper Jack Butland benutte zelfs de vijfde penalty en zag Leeds daarna de paal raken.