Pijnlijke Morata-liedjes irriteren Luis Enrique: 'Hij verdient een staande ovatie'

Reacties

Wie wordt de spits van Spanje op het EK? Álvaro Morata bewees zichzelf vrijdagavond een slechte dienst door een aantal prima mogelijkheden te missen in het oefenduel met Portugal. De fans verloren vlak voor tijd het geduld met de aanvaller van Juventus.

Pijnlijke Morata-liedjes irriteren Luis Enrique: 'Hij verdient een staande ovatie'
© Pro Shots
Spanje
Spanje
0 - 0
Portugal
Portugal

'Morata, que malo eres' ('Morata, wat ben je slecht'), klonk er zelfs in Wanda Metropolitano. Ook in de media wordt het optreden van Morata bekritiseerd, dagblad Marca geeft de spits zelfs één van de drie sterren. Zo'n beetje alle Spaanse sportkranten prijzen het spel van La Selección, maar wijzen wel op een groot manco: het benutten van de mogelijkheden. 'Alleen de goals ontbraken', kopt Diario AS bijvoorbeeld.

Bondscoach Luis Enrique werd na afloop geconfronteerd met de kritiek op zijn aanvaller. 'Het maakt me helemaal niets uit', zei de keuzeheer tijdens een persconferentie. 'Hij heeft zich helemaal het schompes gewerkt met drukzetten, was een constante dreiging en rende een paar keer veertig meter op topsnelheid. En ja, hij raakte de lat. Hij verdient een staande ovatie.'

Morata's grote concurrent is Gerard Moreno, die een subliem seizoen achter de rug heeft met Villarreal. Luis Enrique wil niet dat er een nationaal spitsendebat op gang komt. 'Mijn taak is het om spelers vertrouwen te geven, zodat iedereen op zijn best presteert. Ik word echt niet boos als mijn spelers kansen missen. Als ze maar worden gecreëerd.'

Spanje oefent dinsdag nog tegen Litouwen en maakt zich daarna op voor de groepsfase van het EK. In Sevilla (stadion La Cartuja) zijn achtereenvolgens Zweden (14 juni), Polen (19 juni) en Slowakije (23 juni) de tegenstanders in de eerste ronde.

Luis Enrique ziet Portugal als de grote EK-favoriet
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Álvaro Morata
Meer over Álvaro Morata
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.