Pijnlijke conclusies over Van Dijk na topper op Stamford Bridge

Reacties

Chelsea en Liverpool maakten er zondag vooral in de eerste helft een voetbalfeest van en gingen na vier doelpunten in evenwicht uit elkaar (2-2). Virgil van Dijk had geen schuld aan de goals van de thuisploeg, maar toch zijn de Engelse media kritisch op zijn optreden op Stamford Bridge.

Pijnlijke conclusies over Van Dijk na topper op Stamford Bridge
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 2
Liverpool
Liverpool

Van Dijk miste door een coronabesmetting drie competitiewedstrijden van Liverpool in december en keerde vorige week dinsdag, tegen Leicester City, terug in het elftal. De dertigjarige Nederlander kon een 1-0 nederlaag toen niet voorkomen en zondag werd er opnieuw niet gewonnen door Liverpool. Manchester City heeft daardoor een flinke voorsprong opgebouwd in de top van de ranglijst.

The Guardian zag dat het centrale verdedigingsduo van Liverpool het zwaar had tegen Chelsea. Ibrahima Konaté en Van Dijk krijgen van de kwaliteitskrant allebei een 5 als rapportcijfer. 'Hij is niet meer de oude sinds zijn blessure', stelt The Guardian over Van Dijk. 'Hij was erg kwetsbaar tegenover de snelheid van Chelsea.'

Vorig seizoen liep Van Dijk in oktober een zware kruisbandblessure op, toen hij in de stadsderby met Everton erg vervelend werd geraakt door doelman Jordan Pickford. Van Dijk miste vervolgens het restant van het voetbaljaar én het afgelopen EK met het Nederlands elftal. Sinds de start van dit seizoen is de mandekker terug, maar volgens The Guardian is hij dus minder dan voor zijn kwetsuur.

De Liverpool Echo gaf Van Dijk nog wel een voldoende (6), maar ook de regionale krant zag dat de mandekker het moeilijk had. 'In het grootste gedeelte van de wedstrijd leek hij vreemd genoeg in de war. Hij leek ook nooit tot rust te komen', schrijft de Liverpool Echo over Van Dijk.

De eerstvolgende competitiewedstrijd voor Liverpool is pas op zondag 16 januari, wanneer Brentford naar Anfield komt. Voor die ontmoeting spelen The Reds eerst nog twee keer tegen Arsenal, in de halve finale van het League Cup-toernooi, en tegen Shrewsbury Town in de strijd om de FA Cup.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.