Pijnlijke cijfers voor Saoedi-Arabië: slechts vier clubs trekken meer toeschouwers

Reacties

Heeft de komst van alle sterren naar Saoedi-Arabië de bezoekersaantallen in de stadions bevorderd? Nee, luidt de conclusie van The Times. Sterker nog, de meeste clubs zijn er op achteruit gegaan.

Pijnlijke cijfers voor Saoedi-Arabië: slechts vier clubs trekken meer toeschouwers
© X Al-Ittihad

Cristiano Ronaldo ging als eerste. Karim Benzema volgde in zijn voetspoor en ook namen als Neymar, Sadio Mané en N'Golo Kanté kozen voor een lucratief contract in de Saudi Pro League. Al-Ittihad, de club van Benzema, heeft met 29.044 het hoogste gemiddelde aantal toeschouwers. Gek genoeg is dat een stuk minder dan vorig seizoen, toen de club zich overigens tot landskampioen kroonde.

De meestbezochte wedstrijd komt op naam van Al-Hilal, de werkgever van Neymar. Voor het thuisduel met Al-Fayha, dat samenviel met de presentatie van de Braziliaanse aanvaller, kwamen 59.600 mensen naar het King Fahd International Stadium. Maar het kan ook minder. Al-Ettifaq, de club van manager Steven Gerrard en Georginio Wijnaldum, trok tijdens de thuiswedstrijd tegen Al-Riyadh slechts 696 (!) toeschouwers.

Vier van de achttien
De vier clubs die in handen zijn van de staat (Al-Ittihad, Al-Hilal, Al-Ahli en Al-Nassr) trekken gemiddeld meer dan 10.000 bezoekers. Abha is hekkensluiter met een gemiddelde van 1.988 supporters. Slechts vier van de achttien teams trekken meer toeschouwers dan vorig seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.