Pijnlijk voor Man Utd: 'noisy neighbours' nu ook in financieel opzicht dominant

Reacties

Binnen de lijnen is er al een tijdje sprake van een wisseling van de wacht, maar nu presteert Manchester City ook in financieel opzicht beter dan Manchester United.

Pijnlijk voor Man Utd: 'noisy neighbours' nu ook in financieel opzicht dominant

De vicekampioen van Europa presenteerde woensdag de jaarcijfers, met daarin een omzet van 684 miljoen euro, een stijging van negentien procent ten opzichte van het vorige boekjaar. Manchester City noteert zelfs een bescheiden winst van 2,9 miljoen euro.

The Citizens concluderen dat de groei die vorig jaar even werd onderbroken door de impact van de COVID-19-crisis weer wordt voortgezet.

De fans zullen het ongetwijfeld interessanter vinden dat Manchester City voor het eerst een hogere omzet dan Manchester United genereert. In het recente boekjaar stokten de revenuen van The Red Devils op 593 miljoen euro.

Voorzitter Khaldoon Al Mubarak is vooral trots op de stappen die zijn club in de ruim dertien jaar na de overname geeft gezet. 'De visie die sjeik Mansour in 2008 uitsprak, is nu realiteit. We zijn een zelfvoorzienende en sociaal bewogen organisatie, die talent ontwikkelt en strijdt om de prijzen, zowel binnen als buiten de grenzen.'

Rond die overname sprak Alex Ferguson smalend van de 'noisy neighbours'. Door ook in financieel opzicht beter te presteren, hebben die buren nu in twee opzichten de macht gegrepen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.