Pijnlijk rapport: Barça verantwoordelijk voor helft van Spaans coronaverliezen

Reacties

De grootste financiële wanprestatie in de voetbalhistorie is nu ook in Spaans perspectief geplaatst. La Liga heeft een rapport samengesteld over de financiële situatie van Spaanse clubs in het coronaseizoen 2020/21, voor Barcelona is de conclusie uiterst pijnlijk.

Pijnlijk rapport: Barça verantwoordelijk voor helft van Spaans coronaverliezen
© Pro Shots

Met het schaamrood op de kaken moest Barcelona in het jaarverslag over het boekjaar 2020/21 aangeven dat er een nettoverlies van 481 miljoen was geleden. Nooit eerder kwam een Europese club in de buurt van dat soort dramatische cijfers. Na de publicatie van een rapport uitgevoerd in opdracht van La Liga wordt al helemaal duidelijk hoe slecht de financiële situatie van Barça was in het vorige seizoen.

La Liga meldt dat alle clubs in Spaanse profvoetbal een gezamenlijk verlies leden van zo'n 900 miljoen euro. De competitieorganisator noemt Barça niet bij naam, maar schrijft dat een zeer relevante club voor 56 procent verantwoordelijk is voor dat bedrag. La Liga liet berekenen dat clubs het hardst geraakt werden in de inkomsten uit kaartverkoop, die met 53 procent kelderden. Ook de inkomsten uit transfers namen flink af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.