Pijnlijk déjà vu Van de Beek: weer gewisseld, weer hoofdrol voor concurrent

Reacties

Voor de tweede FA Cup-wedstrijd op rij is Donny van de Beek gewisseld, waarna een ingevallen concurrent de hoofdrol pakte. Dit keer was het Scott McTominay die Manchester United een ronde verder schoot. Eerder op de avond voorkwam Burnley een blunder met Erik Pieters in de hoofdrol, maar er volgde wel een pijnlijke uitschakeling.

Pijnlijk déjà vu Van de Beek: weer gewisseld, weer hoofdrol voor concurrent
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
nv
1 - 0
West Ham United
West Ham United

Niemand bij Manchester United zal hebben staan juichen toen het nieuws over de blessure van Paul Pogba bekend werd, maar Van de Beek zal ongetwijfeld heel eventjes aan zichzelf hebben gedacht. De Franse middenvelder staat voorlopig aan de kant met een spierblessure, waarna in Engeland al direct werd gesteld dat dat nieuwe perspectieven zou moeten bieden voor de ex-Ajacied. Dat bleek dinsdagavond direct: Van de Beek mocht in de basis beginnen. Het zou echter wederom een ontnuchterende avond voor hem worden.

Van de Beek stond op 10 en werd in de rug gedekt door Nemanja Matic en Fred, twee andere middenvelders die niet altijd op een basisplek kunnen rekenen. Zodoende begonnen McTominay en Bruno Fernandes (tijdens de 3-3 tegen Everton van afgelopen weekend allebei nog trefzeker) op de bank. Zeker het niet meespelen van de Portugees zorgde ervoor dat er nogal wat creativiteit ontbrak bij de thuisploeg, iets waar Van de Beek ook niet voor kon zorgen.

De Nederlander probeerde het in de eerste helft een keertje, maar zag hoe zijn poging via Aaron Cresswell over ging. Dat was een van de spaarzame momenten van dreiging. Aan de andere kant kreeg Man United-keeper Dean Henderson (die ook een kans kreeg, iets waar Britse media al op zinspeelden) al helemaal weinig te doen. Hij zag vanuit zijn doelgebied hoe de flets spelende Van de Beek in de 73ste minuut uiteindelijk werd gewisseld, een paar minuten na een tekenend moment. De Oranje-international probeerde de bal te openen op de vrijstaande linksback Alex Telles, maar hij schoot de bal meters achter de Braziliaan over de zijlijn.

Van de Beek moest plaatsmaken voor Bruno Fernandes, de vedette die de meubelen moest komen redden. Dat deed de Portugees in de vorige ronde overtuigend: toen viel hij in voor Van de Beek en maakte hij de winnende tegen Liverpool. Dit keer was het echter niet Fernandes, maar de tegelijkertijd ingevallen McTominay (hij kwam voor Matic) die de matchwinner werd. Hij schoot in de achtste minuut van de verlenging raak na een hakje van Marcus Rahsford, waarmee hij The Red Devils naar de kwartfinale schoot. Sowieso is McTominay de laatste weken flink op dreef (zie tweet hieronder). Een pijnlijke constatering voor Van de Beek, die dus wederom een collega-middenvelder wél zag overtuigen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Burnley
Burnley
0 - 2
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth

Burnley wilde eerder op de avond met Pieters aan het duel met AFC Bournemouth beginnen, maar kreeg net op tijd door dat de verdediger geschorst was, waardoor een reglementaire nederlaag voorkomen werd. De opluchting daarover was maar van korte duur, want op het besneeuwde veld van het eigen Turf Moor ging Burnley alsnog kopje onder. Treffers van Sam Surridge en Junior Stanislas brachten Championship-club Bournemouth, waar Arnaut Danjuma niet in actie kwam, een ronde verder.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.