Burnley ontsnapt aan fatale blunder met geschorste Pieters

Reacties

Burnley is om 18.30 uur begonnen aan de FA Cup-wedstrijd tegen AFC Bournemouth, maar was bijna voor niets op het veld verschenen. Een reglementaire nederlaag werd op het nippertje voorkomen.

Burnley ontsnapt aan fatale blunder met geschorste Pieters
© Pro Shots
Burnley
Burnley
0 - 2
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth

Burnley maakte een uur voor de aftrap de opstelling voor het bekerpotje bekend en Erik Pieters stond door manager Sean Dyche opgesteld als linksback. De Nederlander mocht vanwege een schorsing echter niet meedoen. Pieters was daar zelf niet van op de hoogte en ook de trainersstaf dacht dat de vleugelverdediger gewoon inzetbaar was.

Gelukkig voor Dyche en Pieters begonnen er ergens alarmbellen te rinkelen. Dyche werd net op tijd op de hoogte gebracht van de schorsing voor Pieters, waardoor de manager nog kon ingrijpen. Ruim twintig minuten voor de start van de wedstrijd verscheen er een nieuw opstellingenformulier, waarin Pieters was vervangen door de 21-jarige Anthony Glennon.

Wanneer Pieters gewoon op het veld was verschenen, was Burnley uit het FA Cup-toernooi gezet: wat de uitslag van de wedstrijd tegen AFC Bournemouth ook zou worden. The Clarets kwamen met de schrik vrij.

Bekijk hier al onze video's
Meer E. Pieters
Meer over E. Pieters
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.