Solskjaer geeft Man City vrij baan: 'Wij zijn geen titelkandidaat'

Reacties

Manchester United kwam in januari even bovenaan te staan en liet de supporters daarmee dromen, maar Ole Gunnar Solskjaer bleef met beide benen op de grond staan. De landstitel? Nee, dat heeft er volgens de manager van de recordkampioen niet ingezeten voor zijn elftal.

Solskjaer geeft Man City vrij baan: 'Wij zijn geen titelkandidaat'
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
3 - 3
Everton
Everton

United verspeelde zaterdag een zeker lijkende overwinning op Everton, dat in de laatste seconden van de wedstrijd toch nog de 3-3 wist te maken. United heeft nu twee punten minder dan koploper Manchester City, dat ook nog eens twee duels minder heeft gespeeld dan de buurman. Bovendien is ook het doelsaldo in het voordeel van de manschappen van Pep Guardiola.

De titelkansen lijken wel verspeeld, al claimde Solskjaer zaterdagavond dat hij sowieso niet met het kampioenschap bezig is geweest. 'Wij praten niet over het winnen van prijzen', zei de Noor. 'We zijn met dit team van ver gekomen, maar zouden niet eens moeten worden beschouwd als titelkandidaat. Dat komt volledig vanuit de media, niet vanuit ons.'

Daarmee verschijnt de vraag wie er dan wél een concurrent is voor City. De koploper staat vijf punten los van Leicester City en zeven punten van kampioen Liverpool, die allebei ook al een wedstrijd meer gespeeld hebben. Zij haakten al eerder af, zo lijkt het in ieder geval. United gold als de grootste bedreiger van City, maar Solskjaer geeft de strijd al op.

'We moeten gewoon steeds beter worden als team en dan zien we wel waar we eindigen', zei de oefenmeester. 'In de toekomst moeten we in ieder geval stoppen met het incasseren van zulke gemakkelijke goals. We hebben in de tweede helft goed gevoetbald, maar kregen drie doelpunten tegen uit drie schoten op doel. Als dat gebeurt, is dat erg teleurstellend. Ik wil niemand de schuld geven, maar we weten allemaal dat we het daar als team beter konden doen.'

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.