Pijnlijk déjà vu-gevoel Vardy: 'Gebrek aan concentratie'

Reacties

Door twee doelpunten aan te tekenen leek Jamie Vardy vrijdagavond op weg om de beul van Arsenal te worden tijdens de ouverture van de Premier League, maar door een late inhaalrace van de thuisploeg stapte de aanvaller van Leicester City alsnog als verliezer van het veld: 4-3.

Pijnlijk déjà vu-gevoel Vardy: 'Gebrek aan concentratie'

Een pijnlijk déjà vu-gevoel voor de landskampioen van 2016. 'Dit is ons nu in de laatste drie seizoenen hier overkomen', riep de aanvaller de recente edities van Arsenal-Leicester City in herinnering. In het seizoen 2015/16 zorgde Danny Welbeck diep in blessuretijd voor de 2-1, een jaargang nadien werd het 1-0 door een late eigen goal van Robert Huth.

Vardy heeft wel een verklaring voor de herhaling van zetten. 'Een gebrek aan concentratie doet ons gewoon de das om, het gebeurt nu al drie seizoenen op rij. Gelukkig kunnen we hier ook veel positiefs uit halen, zoals het maken van drie goals in een uitwedstrijd. Toch zijn er nog een paar dingen waar we aandacht aan moeten besteden tijdens de training.'

Manager Craig Shakespeare van Leicester City roemde het optreden van Vardy, die afgelopen seizoen een terugval kende na zijn sprookjesachtige jaargang 2015/16. 'Jamie is weer helemaal zichzelf, we willen dat hij een plaaggeest is. Ik denk niet dat we bij de pakken neer moeten gaan zitten na dit resultaat.'

In de aanloop naar de 3-3 van Aaron Ramsey leek Mesut Özil hands te maken. 'Dat moment is teleurstellend, maar uiteindelijk hadden we ook gewoon beter moeten verdedigen', weigerde Shakespeare de schuld van de nederlaag neer te leggen bij de arbitrage.

Jamie Vardy zet Leicester City hier op 2-3:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.