Giroud redt Arsenal tijdens sensationele Premier League-opening

Reacties

Arsenal is na het vorige rampseizoen - waarin het slechts als vijfde eindigde in de Premier League - de nieuwe jaargang begonnen met een spectaculaire zege. Leicester City leek er lange tijd met de winst vandoor te gaan, maar Olivier Giroud zorgde in een krankzinnige slotfase voor opluchting in het Emirates Stadium: 4-3.

Giroud redt Arsenal tijdens sensationele Premier League-opening

Het openingsduel van het nieuwe Premier League-seizoen betekende ook het officiële thuisdebuut van topaankoop Alexandre Lacazette, de Franse spits waarvoor Arsenal deze zomer ruim vijftig miljoen euro neertelde. Critici die twijfelden of hij in de Premier League net zo makkelijk tot scoren zou komen als in zijn tijd bij Olympique Lyon, kregen al na anderhalve minuut antwoord. Héctor Bellerin legde de bal af op Mohamed Elneny, diens strakke voorzet werd door Lacazette met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd: 1-0.

De voorsprong bleef niet lang staan, in de vijfde minuut was het alweer gelijk. Een indraaiende voorzet van Marc Albrighton werd door Harry Maguire van voorbij de tweede paal met het hoofd teruggelegd, Shinji Okazaki kon de bal simpel binnenkoppen. Het Emirates Stadium viel na een klein halfuur vervolgens helemaal stil, toen cultspits Vardy een fraaie voorzet van Albrighton binnenschoot.

Op slag van rust kwam Arsenal echter langszij. Maar zo fraai als de openingsgoal was, zo moeizaam kwam de 2-2 tot stand. Een mislukt schot van Lacazette belandde per toeval in de voeten van Sead Kolasinac, die de bal afschoof op Danny Welbeck. De aanvaller frommelde de bal met de nodige moeite binnen, maar bezorgde de vorig seizoen zo geplaagde Arsenal-fans daarmee wél hoop op betere tijden.

Vuur en vlam
Dat was lange tijd echter buiten Vardy gerekend. De man die Leicester in 2015/16 met 24 competitiegoals naar de schokkende landstitel schoot, profiteerde uit een corner van apathisch verdedigen van The Gunners. Riyad Mahrez - die andere uitblinker uit het sensatiejaar - legde een hoekschop op twee meter van de doellijn, waar Vardy volledig ongehinderd kon binnenkoppen.

De spits leek Arsenal met zijn Vardy Party al direct een enorme kater te bezorgen, maar Aaron Ramsey bracht beide ploegen in de 83ste minuut weer op gelijke hoogte. Hij kreeg de bal van Granit Xhaka en schoot met een diagonaal schot hard raak. Daarmee was de koek echter nog niet op, want vijf minuten voor tijd zorgde invaller Olivier Giroud - ook al met het hoofd - voor de winnende. Hij knikte uit een corner via de lat raak, waarmee hij het Emirates Stadium in vuur en vlam zette.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.