Pieters dolblij na transfer: 'Hier hoefde ik niet lang over na te denken'

Reacties

Erik Pieters is in de wolken met zijn terugkeer in de Premier League. Burnley verloste de linksback zondag van zijn uitzichtloze situatie bij Stoke City.

Pieters dolblij na transfer: 'Hier hoefde ik niet lang over na te denken'

Ook PSV informeerde naar Pieters en de vleugelverdediger stond open voor een terugkeer naar zijn oude club, maar de interesse was nog niet concreet. Vervolgens sloeg Burnley toe, waardoor Pieters terugkeert naar de Premier League.

'Ik ben hier ontzettend blij mee. Ik heb zes jaar voor Stoke gespeeld, maar uiteindelijk werd ik op een zijspoor gezet. Burnley geeft me nu de kans om terug te keren in de Premier League en dat voelt heerlijk. Ik neem veel ervaring met me mee, want ik heb al veel Premier League-ervaring opgedaan met Stoke', aldus Pieters.

De vleugelverdediger vindt het jammer dat hij door de achterdeur vertrekt bij Stoke. 'Helaas werkte het in de laatste periode niet meer. Er kwam een nieuwe manager en ik werd niet meer ingezet, dan moet je keuzes maken. Ik respecteer dat, maar het is niet leuk na zo'n lange tijd bij de club. Gelukkig krijg ik nu deze kans van Burnley.'

Burnley heeft niet veel geheimen voor de dertigjarige Pieters. 'Ik heb al zo ontzettend vaak tegen Burnley gespeeld, ik weet alles van de club en de selectie. Het was altijd moeilijk om tegen Burnley te spelen, de club had altijd een fysiek sterk en hecht team. Toen Burnley zich voor mij meldde, hoefde ik niet lang na te denken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.