Piepjonge Greenwood noodzakelijke reddingsboei op wankel United-schip

Reacties

Marcus Rashford, Anthony Martial en mogelijk ook Paul Pogba. Ole Gunnar Solskjaer zal maandag moet puzzelen voor het thuisduel met Arsenal. Vooral voorin, waar de zeventienjarige Mason Greenwood de enige fitte centrumaanvaller is die de coach van Manchester United nog in de gelederen heeft.

Piepjonge Greenwood noodzakelijke reddingsboei op wankel United-schip
Manchester United
Manchester United
1 - 1
Arsenal
Arsenal

'Het is hoe het is', verzuchtte Solskjaer vrijdag op de persconferentie voor de wedstrijd van maandagavond tussen Manchester United en Arsenal. Rashford (liesblessure) en Martial (bovenbeen) zullen er nog niet bij zijn en ook Pogba is een twijfelgeval. De Franse middenvelder keerde midweeks terug in het basiselftal toen The Red Devils zich bijna blameerden tegen Rochdale AFC. Pas na penalty's wist United de nummer zeventien van de League One uit het League Cup-toernooi te knikkeren. Opluchting was er over de uitslag, maar niet over Pogba. Hij liep een enkelblessure op.

'Hij eindigde de wedstrijd met een tik op zijn enkel, die nu erg opgezwollen is. Hij is een twijfelgeval voor Arsenal. Ik zou bovendien m'n geld niet durven zetten op Rashford en Martial. Maar dat is een deel van het spelletje. Je moet werken met de middelen die je hebt', aldus Solskjaer, die wel vertelde dat Luke Shaw op de weg terug is en vrijdag voor het eerst weer meetrainde. 'Hij werkt hard en misschien kan hij maandag meedoen, maar dat weet ik niet zeker.'

Greenwood
Een van de middelen die de Noorse coach wél tot zijn beschikking heeft, is de zeventienjarige Greenwood. De jonge spits is mogelijk zelfs de enige spits die Solskjaer tot zijn beschikking heeft. In de Premier League maakte de jongeling pas 84 minuten in totaal, maar vorige week in het Europa League-duel met Astana en midweeks in het League Cup-duel met Rochdale speelde hij negentig minuten. In beide wedstrijden (1-0 tegen Astana en 1-1 tegen Rochdale) nam Greenwood de volledige productie voor zijn rekening.

'Hij heeft laten zien dat hij heel gevaarlijk is als hij in het strafschopgebied komt', aldus Solskjaer, die gevraagd werd of het niet allemaal te snel ging met zijn talent. 'Ik maak me daar helemaal geen zorgen om, maar we moeten hem wel managen. We kunnen hem niet continu in het diepe blijven gooien. Gelukkig heb ik nog het hele weekend om erover na te denken.'

Manchester United heeft al twaalf Premier League-wedstrijden op rij niet verloren van Arsenal in het eigen Old Trafford. Een dertiende wedstrijd in die reeks zou erg welkom zijn voor Solskjaer en consorten. Na de 2-0 nederlaag van vorige week op bezoek bij West Ham United staan The Red Devils op een achtste plek met acht punten uit zes wedstrijden. De achterstand op Liverpool bedraagt daarmee liefst tien punten.

'Artiest Firmino in de schijnwerpers, oude problemen keren terug bij Atlético'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.