Piepjonge Barcelona-parel Fati zat al bijna in Spaanse selectie

Reacties

Bondscoach Robert Moreno van Spanje speelde serieus met de gedachte om Ansu Fati te selecteren voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Noorwegen en Zweden, zo bevestigde hij vrijdag bij de bekendmaking van zijn keurkorps.

Piepjonge Barcelona-parel Fati zat al bijna in Spaanse selectie
© Pro Shots

De pas zestienjarige Fati kroonde zich begin dit seizoen tot jongste doelpuntenmaker ooit van Barcelona en viel niet alleen op met dit record, maar ook met zijn uitstekende spel. Het toptalent hakte pas onlangs de knoop door dat hij een interlandloopbaan voor Spanje nastreeft. Fati zag het levenslicht in Guinee-Bissau, een voormalige kolonie van Portugal. Die twee landen behoorden daardoor ook tot de opties voor de spits.

'Ik heb overwogen om hem te selecteren, hij zat in de voorselectie. We dachten dat hij het goed zou doen', vertelde Moreno. 'Er was sprake van een aantal bureaucratische zaken, maar de belangrijkste reden dat hij er niet bij zit, is zijn blessure.' Met de bureaucratische zaken doelt de keuzeheer op de FIFA-registratie van Fati als speler met een Spaanse voetbalnationaliteit, iets wat Luis de la Fuente, de keuzeheer van Spanje Onder-21, vrijdag bevestigde.

Moreno benadrukte dat hij er niet van houdt om spelers uit te lichten die niet zijn geselecteerd. 'Voor deze ene keer maak ik een uitzondering. Hij is een speciaal geval en ik wilde eerlijk zijn.' Fati kampt met een knieblessure en het is nog onduidelijk hoeveel tijd hij nodig heeft om te revalideren.

In Spanje is er trouwens een soort nationaal debat losgebarsten in welk vertegenwoordigend team Fati moet worden opgenomen. De Spaanse bond nam hem bijvoorbeeld al op in de (voorlopige) selectie voor het WK Onder-17, dat van 26 oktober tot 17 november wordt gehouden in Brazilië.

Santi Cazorla, die achttien jaar ouder is dan Fati, zit wél in de selectie:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Spanje
Meer over Spanje
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.