Barcelona hoeft toptalent Fati mogelijk toch niet te missen in El Clásico

Reacties

De ster van Ansu Fati is rijzende bij Barcelona en met een Spaans paspoort kan de in Guinee-Bissau geboren jongeling ook uitkomen voor Spanje. In welk elftal dat moet gebeuren, heeft een nieuwe discussie opgeleverd.

Barcelona hoeft toptalent Fati mogelijk toch niet te missen in El Clásico

Fati had voor Guinee-Bissau en Portugal kunnen uitkomen, maar zijn wens om voor Spanje uit te komen kwam dichterbij toen zijn aanvraag voor een Spaans paspoort onlangs werd goedgekeurd. De Spaanse bond nam hem ook op in de (voorlopige) selectie voor het WK Onder-17, dat van 26 oktober tot 17 november wordt gehouden in Brazilië.

Nu Fati al op zestienjarige leeftijd van waarde is voor Barcelona hebben ze zich in Camp Nou nog even achter de oren gekrabd. Als de jongeling namelijk daadwerkelijk met Spanje naar het WK Onder-17 gaat, moet hij het thuisduel met Real Madrid op 26 oktober missen. Volgens Marca zijn er nu gesprekken gaande om Fati met Onder-21 mee te laten doen. Dat team speelt de interlands tijdens de interlandperiodes waarin Barcelona dus geen verplichtingen heeft.

Fati nu al mee laten doen bij Spanje Onder-21 zou nog een bijkomend voordeel hebben. Dat team komt namelijk volgend jaar uit op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio en Fati zou zodoende alvast aan zijn nieuwe teamgenoten kunnen wennen. Iets wat volgens de Spaanse voetbalbond belangrijk zou zijn in de jacht op olympisch goud. Daarnaast zou men bij Barcelona en de Spaanse voetbalbond van mening zijn dat de wedstrijden bij Spanje Onder-21 een grotere uitdaging zijn dan bij de Onder-17, wat inmiddels al ver onder Fati's niveau ligt.

Met twee goals in de eerste vijf wedstrijden heeft Fati inmiddels zijn waarde bewezen in de hoofdmacht van Barcelona. Vooral het zelfvertrouwen en de frivoliteit van het toptalent, ook in het onlangs verloren uitduel met Granada, worden alom geprezen in Spanje.

Spelersprofiel

Ansu Fati


Geboortedatum:
31 oktober 2002
Leeftijd:
21
Geboorteplaats:
Bissau
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
66 kg
Huidige club:
Brighton & Hove Albion
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ansu Fati
Meer over Ansu Fati
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.