Piepjong Oranje maatje te klein voor Duitsland bij nieuwe start

Reacties

Jong Oranje heeft in het Sparda Bank Hessen Stadion in Offenbach een ruime nederlaag geleden tegen Jong Duitsland. De ploeg van coach Erwin van de Looi ging met vijf debutanten in de basis met 3-0 onderuit.

Piepjong Oranje maatje te klein voor Duitsland bij nieuwe start

Na de mislukte EK-kwalificatie diende Jong Oranje vrijdagavond als oefenpartner van de Duitse leeftijdsgenoten, die zich wél plaatsten voor het EK 2019 in Italië en San Marino. Jong Oranje-coach Erwin van de Looi kan de blik alvast werpen op de volgende kwalificatiecyclus en selecteerde voor het oefenduel liefst tien debutanten. Vijf van hen startten meteen in de basis: Deyovaisio Zeefuik, Armando Obispo, Dani de Wit, Deroy Duarte en Tahith Chong.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kaj Sierhuis, Nathangelo Markelo, Jan Hoekstra, Jay-Roy Grot en Teun Bijleveld vormden het andere vijftal dat zich voor het eerst mocht melden bij Jong Oranje. Zij zagen vanaf de bank toe hoe basisdebutant Donyell Malen binnen zeven minuten voor het eerst het net deed bollen. Een vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter stak echter een stokje voor de openingsgoal van de negentienjarige PSV'er, die als diepe spits aan het oefenduel begon.

Malen werd geflankeerd door Chong én Justin Kluivert, die door Van de Looi werd benoemd tot aanvoerder. 'Hij wil graag het voortouw nemen in deze groep. Die aanvoerdersband is een beloning naar hem toe. Ook omdat hij is afgevallen bij Oranje', zei Van de Looi vooraf.

Waar Malen een goal afgekeurd zag worden, imponeerden Kluivert en vooral Chong in de eerste helft niet. 'Ik ben rechtsbuiten en hou van een mannetje passeren', introduceerde Chong zichzelf. 'Ik ben heel blij dat ik erbij mag zijn. Het is een eer', aldus de jongeling, die in de zomer van 2016 de overstap maakte van Feyenoord naar Manchester United. Voor rust wilde het achttienjarige talent zijn kwaliteiten echter iets té graag laten zien, waardoor hij veelal het overzicht verloor.

De openingsgoal kwam vervolgens niet van Jong Oranje, maar van de Duitsers. Ajax-speler Dani de Wit blokte met zijn handen een snoeihard schot van Suat Serdar, waarna de bal op de stip ging. Philipp Ochs, speler van 1899 Hoffenheim, verzilverde die kans. De ruststand stond daarmee na een kwartier al op het scorebord.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Waar Jong Oranje voor rust aanvallend nog íets in de melk te brokkelen had, was het in de tweede helft een en al Jong Duitsland wat de klok sloeg. Justin Bijlow zag de mannen in het wit vaker dan hem lief was voor zich opduiken. Waar de Feyenoord-doelman eerst nog een poging van Serdar knap tot corner verwerkte, kon de ruimere marge voor de Duitsers niet uitblijven. Abdelhamid Sabiri bevestigde dat gevoel door een hoekschop bij de tweede paal in te tikken.

Jong Oranje stelde daar in de tweede helft helemaal niets tegenover. Alleen voor Markelo, Grot en Sierhuis was de tweede helft nog enigszins de moeite waard. Zij kwamen in het veld voor Chong, Duarte en Kadioglu en maakten daarmee hun debuut.

Zij konden niet voorkomen dat Jong Duitsland nog maar eens een goal maakte. Törles Knöll, een debutant aan Duitse zijde, bepaalde de eindstand op 3-0. Een nederlaag die Van de Looi doet beseffen dat er voor de komende jaren voldoende werk aan de winkel is met zijn nieuwe lichting spelers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.