United-talent Chong een van de nieuwe gezichten bij Jong Oranje

Reacties

Manchester United-talent Tahith Chong is een van de nieuwe gezichten in de voorlopige selectie van het vernieuwde Jong Oranje. Bondscoach Erwin van de Looi gaat na het mislopen van het EK aan de slag met een nieuwe generatie, om te beginnen in een oefenduel met Jong Duitsland op 16 november.

United-talent Chong een van de nieuwe gezichten bij Jong Oranje

Behalve de achttienjarige Chong, voormalig speler van Feyenoord en onlangs lid van de wedstrijdselectie van Man Utd tijdens het Champions League-duel met Juventus, zijn daarom ook Ajacieden Dani de Wit en Kaj Sierhuis, FC Emmen-doelman Kjell Scherpen, het FC Groningen-duo Deyovaisio Zeefuik en Jan Hoekstra, Spartaan Deroy Duarte, en aanvaller Jay Roy-Grot (VVV-Venlo) geselecteerd. Spelers als Rick van Drongelen, Justin Hoogma en Justin Kluivert zitten ook nog bij de selectie. Javairô Dilrosun zit bij de voorselectie van Oranje.

Op vrijdag 9 november wordt duidelijk wie zich ook daadwerkelijk mag melden voor het oefenduel met Duitsland. 'Voor ons betekent deze wedstrijd de start van de voorbereiding op een nieuwe EK-kwalificatiecyclus', zegt Van de Looi op de KNVB-website. 'Wij hebben hiervoor afscheid genomen van een vorige generatie en gaan verder met spelers die na 1 januari 1998 geboren zijn. Dit zijn spelers die allemaal nog op het EK 2021 kunnen spelen. Met deze nieuwe lichting gaan we bouwen aan een nieuw team.'

'Deze eerste wedstrijd tegen Duitsland is direct een mooi affiche en een geweldige uitdaging voor ons', vervolgt Van de Looi. 'Duitsland speelt deze oefenwedstrijd in hun voorbereiding op het EK 2019. Zij zullen dus met een wat ouder elftal aan de aftrap verschijnen. Voor ons is dit iets om naar uit te kijken en we zullen ook vol de strijd aangaan. Als team kijken we natuurlijk met een goed gevoel terug op de laatste twee interlands, tegen Letland en Oekraïne. Deze lijn willen we tegen Duitsland doortrekken.'

Voorlopige selectie Jong Oranje

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.