Chong droomt van debuut: 'Van Pogba en Martial kun je alleen maar leren'

Reacties

Een van de nieuwe gezichten bij Jong Oranje is Tahith Chong. De achttienjarige aanvaller van Manchester United hoopt snel te kunnen debuteren bij de Engelse grootmacht, maar beseft dat hij er ook dan nog lang niet is.

Chong droomt van debuut: 'Van Pogba en Martial kun je alleen maar leren'

Jong Oranje neemt het vrijdag in een oefenduel op tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland. Chong is een van de nieuwelingen die werd opgeroepen door trainer Erwin van de Looi. De voormalige trainer van FC Groningen en Willem II zet in op spelers die na 1 januari 1998 zijn geboren. Die mogen immers nog uitkomen op het EK Onder-21 in 2021, het eerstvolgende toernooi waaraan de ploeg kan deelnemen. Jong Oranje schittert in 2019 door afwezigheid op het EK, net zoals het al ontbrak in 2015 en 2017.

'Ik ben rechtsbuiten en hou van een mannetje passeren', zo introduceerde Chong zichzelf nog maar eens bij FOX Sports. 'Ik ben heel blij dat ik erbij mag zijn. Het is een eer', aldus de jonge aanvaller, die in de zomer van 2016 van Feyenoord overstapte naar de Engelse club.

Onlangs zat Chong al bij de wedstrijdselectie voor het Champions League-duel met Juventus, maar een debuut zat er nog niet in. Toch mag hij al geregeld meetrainen met de selectie van manager José Mourinho. 'Het zijn mooie ervaringen om met het eerste mee te trainen, zo'n twee tot drie keer per week doe ik dat. Een jongensdroom. Grote spelers als Paul Pogba en Anthony Martial om je heen, daar kun je alleen maar van leren. Ik moet hard blijven werken om in het eerste te spelen. Ik zit er dicht bij, maar het hangt allemaal van mezelf af.'

Dat de jonge aanvaller op zestienjarige leeftijd voor een vervolg in Engeland koos, kwam hem ook op kritiek te staan. 'Ik ben Feyenoord dankbaar voor al die jaren, maar zag een uitdaging bij Manchester United. In het voetbal heeft iedereen een mening en daar zal ik als voetballer mee om moeten leren gaan. Iedereen heeft zijn eigen pad. Het gaat er ook niet om wie er als eerste in het eerste zit, maar om wie er blijft.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.