Permanente Szymanski-deal is een uitdaging voor Feyenoord

Reacties

Feyenoord hoopt Sebastian Szymanski snel vast te leggen en daarmee definitief over te nemen van Dinamo Moskou.

Permanente Szymanski-deal is een uitdaging voor Feyenoord
© Pro Shots

De kampioen huurde de middenvelder vorig seizoen op basis van de speciale FIFA bepalingen voor voetballers na Russische de inval in Oekraïne. Door internationale sancties mogen buitenlandse spelers uit de Russische competitie transfervrij bij andere clubs spelen.

Anders dan vorig jaar probeert Feyenoord Szymanski nu dus definitief over te nemen. De Rotterdammers onderhandelen daarover met de agenten van de Pool en met Dinamo Moskou. Feyenoord mag dat. Dinamo staat niet op de internationale embargolijst, zo laat een woordvoerder van de Rotterdammers weten. Dinamo verkocht twee dagen geleden nog Nicolo Moro aan Bologna. De Kroaat speelde vorig seizoen op huurbasis voor de Italianen – precies zoals Szymanski deed bij Feyenoord. Nu slaagde Bologna erin Moro over te nemen voor vijftig procent van de transferrechten.

Feyenoord probeert de zaken met Szymanski en Dinamo Moskou snel te regelen. Hoewel de club wel spreekt van ‘een uitdaging’, is de Pool een belangrijke speler voor trainer Arne Slot. Szymanski was in de Eredivisie goed voor negen goals en vier assists.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.