'Perfect' Chelsea breekt ook door Bournemouth-muur heen

Chelsea heeft ook zijn vierde Premier League-wedstrijd onder Maurizio Sarri gewonnen. De ploeg van de Italiaanse manager versloeg zaterdagmiddag in eigen huis AFC Bournemouth, waardoor de Londenaren in het spoor van koploper Liverpool blijven. Bekijk hieronder het overzicht met alle 16.00 uur-wedstrijden in de Premier League.

Chelsea
Chelsea
2 - 0
AFC Bournemouth

Chelsea kwam in de derde speelronde met de schrik vrij door het ultradefensieve Newcastle United met 1-2 te verslaan door een late goal. De thuiswedstrijd tegen AFC Bournemouth leverde hetzelfde spelbeeld op. Manager Eddie Howe koos voor een systeem met vijf verdedigers, van wie Nathan Aké er een was. De voormalige speler van Chelsea slaagde er lang in het gevaar te neutraliseren. In de eerste helft was Chelsea maar één keer echt heel gevaarlijk: Marcos Alonso schoot tegen de paal na terugleggen van Eden Hazard.

Het zo goed ingespeelde duo op de linkerflank van Chelsea werd veel gezocht en bij een van de combinaties tussen de twee leek na iets minder dan een uur de ban gebroken te worden. Hazard legde na het nodige kappen en draaien opnieuw terug op Alonso, wiens schot knap gestopt werd door doelman Asmir Begovic. Aan de andere kant deelde Aké bijna een dreun uit aan zijn oude club, maar de door bondscoach Ronald Koeman opgeroepen linkspoot schoot bij een corner van dichtbij over.

Sarri wachtte tot het laatste halfuur met zijn wissels en bracht Olivier Giroud en Pedro in de ploeg voor Álvaro Morata en Willian. Dat bleek een gouden zet. Na een combinatie met Giroud zorgde de Spaanse invaller in de 72ste minuut voor de bevrijdende 1-0. Pedro draaide weg bij Aké en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied binnen. De goal werkte verlossend voor Chelsea. De ruimtes voor de thuisploeg werden steeds groter en Hazard gaf de vierde zege op rij in de slotfase nog wat meer glans door op aangeven van Alonso de 2-0 te maken.

Crystal Palace
0 - 2
Southampton
Southampton

Crystal Palace moest het verrassend zonder sterspeler Wilfried Zaha doen. De aanvaller bleek een blessure op te hebben gelopen bij de afsluitende training en het was aan debutant Jordan Ayew om het gemis te camoufleren bij de thuisploeg. Dat lukte onvoldoende. Southampton was de bovenliggende partij op Selhurst Park en kreeg in de eerste helft diverse goede kansen. Wesley Hoedt bleef als centrumverdediger probleemloos overeind tegen de club van basisspeler Patrick van Aanholt.

Danny Ings kreeg in de eerste helft al de beste kansen en de van Liverpool overgenomen afmaker werd in de 47ste minuut opnieuw in stelling gebracht. Uit de voorzet van Cedric Soares sloeg de spits wel toe: 0-1. The Eagles waren vervolgens nog wel dicht bij de gelijkmaker toen James McArthur de lat raakte met zijn doelpoging. Bij Southampton kreeg invaller Charlie Austin dé mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar de aanvaller faalde vanaf elf meter. Die gemiste strafschop kwam de bezoekers niet duur te staan, mede door missers van Christian Benteke. Pierre-Emile Højbjerg bepaalde in de absolute slotfase de eindstand op 0-2.

Brighton & Hove Albion
2 - 2
Fulham
Fulham

Brighton & Hove Albion liet thuis tegen Fulham een enorme kans op de openingstreffer liggen. Kort nadat Aleksandar Mitrovic, vorige week nog uitblinker tegen Burnley (4-2), met het hoofd net naast werkte, veroorzaakte ploeggenoot Luciano Vietto een strafschop. Pascal Gross legde aan, maar keeper Marcus Bettinelli stopte zijn inzet.

Vlak voor rust sloeg Fulham wel toe. Dat deden de bezoekers op fraaie wijze, beginnend bij Jean-Michaël Seri. De middenvelder ontving aan de rand van het strafschopgebied de bal, draaide weg bij zijn tegenstander en bracht André Schürrle met een bekeken wippertje over de verdediging in scoringspositie. De Duitser rondde knap af: 0-1.

Bij de tweede treffer van Fulham ging het achterin weer even helemaal mis bij Brighton. Bettinelli knalde de bal naar voren en verdediger Lewis Dunk kreeg de bal niet onder controle. Mitrovic veroverde de bal en stuitte in eerste instantie nog op keeper Mathew Ryan, maar was in de rebound wel succesvol.

Toch vocht Brighton zich terug met invallers Jürgen Locadia en Alireza Jahanbakhsh binnen de lijnen. Eerst zorgde Glenn Murray voor de aansluitingstreffer en met nog zes minuten op de klok benutte hij een penalty, nadat ploeggenoot Gross eerder miste. Mitrovic beging kort daarvoor een overtreding. Zo hield Brighton alsnog een punt over aan het duel.

Everton
Everton
1 - 1
Huddersfield Town

Everton kwam na ruim een half uur op ietwat onfortuinlijke wijze op achterstand tegen Huddersfield Town. Lucas Digne kopte een corner onbedoeld door en Philip Billing kopte achter hem raak. De thuisploeg stelde wel al binnen twee minuten orde op zaken, nu met een positieve hoofdrol voor Digne. De linksback omspeelde zijn tegenstander, gaf voor en zag Dominic Calvert-Lewin de bal in het doel koppen. Na rust deelde Huddersfield de lakens uit, maar lukte het de bezoekers niet om de winnende goal te maken.

West Ham United
0 - 1
Wolverhampton Wanderers

West Ham United en Wolverhampton Wanderers waren heel lang aan elkaar gewaagd. Pogingen van de thuisploeg, via onder anderen Felipe Anderson en Marko Arnautovic, zeilden naast of werden gered door keeper Rui Patrício. West Ham kreeg vooral in de tweede helft veel kansen, waar Matt Doherty aan de andere kant doelman Lukasz Fabianski tot redding dwong. Uiteindelijk scoorde Adama Traoré diep in de extra tijd alsnog voor Wolves. De voor Diogo Jota ingevallen aanvaller was trefzeker nadat defensief geklungel van West Ham werd afgestraft. Hierdoor boekte Wolves alsnog de eerste zege van het seizoen in de Premier League.