Pepi is PSV'er: spits tekent voor vijf jaar

Reacties

PSV heeft de komst van Ricardo Pepi afgerond. Nadat onlangs duidelijk werd dat de transfer van de Amerikaanse aanvaller nabij was, zijn inmiddels alle formaliteiten afgerond. Pepi is overgenomen van FC Augsburg en heeft voor vijf jaar getekend in het Philips Stadion.

Pepi is PSV'er: spits tekent voor vijf jaar
© Pro Shots

VI meldde in maart al dat PSV in de twintigjarige Pepi een potentiële versterking zag voor komend seizoen. De spits trok met dertien goals voor het gedegradeerde Groningen de aandacht van de Eindhovenaren. Technisch directeur Earnest Stewart kent de dertienvoudig international van de Verenigde Staten uit zijn tijd bij de Amerikaanse voetbalbond.

'Ik ben ontzettend blij en enthousiast om hier te zijn. Ik geloof dat dit de juiste stap is voor mijn carrière', zegt Pepi in een eerste reactie op de clubsite. 'PSV is een club met grote ambities en ik deel dezelfde wens om prijzen te winnen. Ik ben een hardwerkende speler, die bereid is vuile meters te maken. Het liefst heb ik de bal dicht bij de goal, want dan kan ik doelpunten maken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Afkoopsom
Ook Feyenoord werd in verband gebracht met Pepi, maar de aanvaller gaat naar PSV. De nummer twee van het afgelopen seizoen in de Eredivisie betaalt naar verluidt negen miljoen euro aan Augsburg als afkoopsom. Waarschijnlijk krijgen de Duitsers ook nog een doorverkooppercentage.

Bij PSV moet Pepi de concurrentiestrijd met Luuk de Jong aangaan, al kunnen beide aanvaller volgens trainer Peter Bosz ook samen spelen. 'Met De Jong hebben we de beste kopper van Nederland, maar gezien de hoeveelheid wedstrijden die je speelt, wil je op elke positie dubbel bezet zijn', zegt Stewart daarover. 'Ricardo is nog erg jong en is dus ook een transfer voor de toekomst.'

Het afgelopen half jaar was de rol als stand-in van De Jong voorbehouden aan Fábio Silva, maar de Portugees was gehuurd en keerde terug naar Wolverhampton Wanderers.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer R. Pepi
Meer over R. Pepi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.