Penaltyprobleem smet op soevereine zege Atlético

Atlético Madrid heeft in aanloop naar de return in de Champions League tegen Leicester City vertrouwen getankt door gemakkelijk te winnen van Osasuna (3-0). Yannick Carrasco nam de ploeg van Diego Simeone met twee treffers bij de hand in Estadio Vicente Calderón. Opvallend was evenwel dat de thuisploeg in de slotfase liefst twee penalty's miste in twee minuten.

Na de 1-0 overwinning in de Champions League was Atleti opnieuw de baas in Madrid. Na een half uur brak Carrasco de wedstrijd open. De Belg sneed naar binnen en schoot de bal vervolgens overtuigend onderin de hoek. Vlak na de rust was het opnieuw de Belg die scoorde. Ditmaal kopte hij raak na een afgemeten voorzet van Nicolás Gaitán.

Na een uur zette vleugelverdediger Filipe Luís de eindstand op het scorebord. Ángel Correa dribbelde rond de zestien en tikte de bal vervolgens naar de Braziliaanse back, die niet twijfelde.

Vlak voor tijd kreeg Carrasco de kans om zijn hattrick te completeren, maar hij miste vanaf elf meter. Twee minuten later kreeg Atlético Madrid opnieuw een penalty, maar ook deze strafschop van  Thomas Partey werd schitterend gepakt door Salvatore Sirigu. Daardoor bleef het bij 3-0, maar werd nog eens onderstreept dat de Madrilenen met een penalty-complex (zie tweet onderaan) kampen. Schrale troost is dat Griezmann tegen Leicester wél scoorde, maar hij kreeg tegen Osasuna rust.

Door de overwinning op Osasuna kruipt de ploeg van Simeone dichter bij nummer twee Barcelona en vergroot de ploeg het gat met nummer vier Sevilla. Het verschil met de Catalanen is momenteel vier punten, maar Barcelona speelt zaterdagavond (20.45 uur) nog in Camp Nou tegen Real Sociedad. Sevilla gaat zondagmiddag op bezoek in Mestalla voor het duel met Valencia (16.15 uur).