Atlético vergeet doodsteek uit te delen aan Leicester

Atlético Madrid heeft een 1-0 zege geboekt in het eerste Champions League-kwartfinaleduel met Leicester City. Antoine Griezmann maakte het verschil.

De op papier minst aantrekkelijke van de vier Champions League-kwartfinales steeg geen moment boven zich uit. Atlético was de baas, maar ontbeerde de vorm en brille om Leicester écht pijn te doen. De Engelsen deden daarentegen weinig anders dan tegenhouden en loeren op een spaarzame countermogelijkheid.

Atlético ging met een voorsprong rusten. Griezmann ging in de 28ste minuut op de rand van de zestien over de knie bij Marc Albrighton en benutte de daaruit voortvloeiende strafschop zelf. Even eerder had Koke van afstand tegen de paal geschoten. Leicester speelde niets noemenswaardigs klaar.

In de tweede helft bleef dat zo. De nummer elf van de Premier League probeerde tevergeefs een penalty te versieren door middel van een fopduik van Riyad Mahrez. Atlético domineerde en kreeg in de zestigste minuut een grote kans via Fernando Torres. Op het moment dat hij wilde schieten, raakte de routinier echter uit balans waardoor zijn poging nergens op uitdraaide.

Ook in het resterende halfuur lukte het Atlético ondanks een fors overwicht niet om een tweede doelpunt te maken, waardoor het met een minimale voorsprong toeleeft naar de return. Het is het scenario waar Leicester, waar Robert Huth uitblonk in de defensie, in Vicente Calderón vanaf minuut één voor speelde. De return in het King Power Stadium staat gepland voor dinsdagavond 20.45 uur.