Penaltykiller Diego Alves kan zege Atlético niet voorkomen

Ondanks twee gemiste penalty's heeft Atlético Madrid de uitwedstrijd tegen Valencia in drie punten omgezet. Diego Alves deed er in het doel van de thuisploeg alles aan om de trouwe fans in Mestalla te laten juichen, maar het was niet genoeg: 0-2.

Antoine Griezmann had midweeks in het Champions League-duel met Bayern München nog een penalty gemist, maar ging toch weer achter de bal staan nadat licht duwen van Nani in de rug van Ángel Correa was bestraft. De Franse schaduwspits schoot zijn strafschop niet eens zo slecht in, maar Diego Alves bevestigde zijn reputatie als penaltykiller. De Braziliaanse doelman pakte in zijn loopbaan in La Liga de helft van de strafschoppen die hij tegen kreeg (21/42).

Door zijn penaltytrauma te beëindigen had Griezmann – die vijf van zijn laatste zeven strafschoppen miste - Atlético op een verdiende voorsprong kunnen zetten. Die bleef ondanks dominant spel van trainer Diego Simeone een uur lang uit, omdat Diego Alves eerder ook al uitstekend had gered op een pegel van Griezmann. Na ruim een uur was de Braziliaan echter verslagen. Op een schot van de zojuist ingevallen Fernando Torres had hij nog een antwoord, op de rebound van Griezmann niet: 0-1.

Het net weer opgekrabbelde Valencia leek daarna rijp voor de sloop, maar Diego Alves hield zijn ploeg knap op de been door in de 69ste minuut wéér een penalty te stoppen. Ditmaal kreeg aanvoerder Gabi de bal niet langs de misschien wel beste penaltykiller ter wereld, die even daarvoor Kévin Gameiro al van scoren afgehouden. Tien minuten voor tijd raakte Gabi ook nog de paal met een schot van afstand, maar Valencia kon niet profiteren van zoveel genade.

Bij de spaarzame kansen voor Los Che bewees Jan Oblak een betrouwbare sluitpost te zijn, onder meer toen Eliaquim Mangala vrij kon inkoppen uit een voorzet van Zakaria Bakkali, die inviel. Met de nieuwe hoofdcoach Cesare Prandelli als toeschouwer kwam daardoor een einde een zegereeks van twee duels onder interim-coach Voro, zeker toen Gameiro er vlak voor tijd nog 0-2 van maakte. Het nog altijd ongeslagen Atlético boekte de derde zege in een week tijd en bovenaan in Spanje door het puntenverlies van Real Madrid en Barcelona later op de dag.