Penaltykiller Diego Alves grijpt Spaans record

Reacties

Door een strafschop van Cristiano Ronaldo te keren speelde Valencia-doelman Diego Alves een beslissende rol in de Spaanse titelstrijd. Zijn redding leverde de Braziliaan behalve complimenten vanuit Barcelona, dat na het 2-2 gelijkspel van Real de titel voor het grijpen heeft, ook een record op.

Penaltykiller Diego Alves grijpt Spaans record

Diego Alves is na zijn redding op de penalty van Cristiano Ronaldo samen met Andoni Zubizarreta de doelman die op het hoogste Spaanse niveau de meeste strafschoppen keerde. Tegen Real Madrid haalde de Braziliaan dat huzarenstukje alweer voor de zestiende keer uit in de Primera División. Daar had Diego Alves slechts 37 pingels voor nodig, wat een ongekend reddingspercentage van 43 procent oplevert.

Zubizarreta komt relatief gezien niet eens in de buurt bij Diego Alves. De voormalig doelman van onder meer Barcelona keerde weliswaar eveneens zestien inzetten, maar hij werd ook 86 keer gepasseerd vanaf elfmeter. Zijn reddingspercentage komt daarmee op zestien procent.

Als ook het bekertoernooi en Europese wedstrijden meegerekend worden, dan zijn de cijfers van Diego Alves nog indrukwekkender. Sinds hij in 2007 de overstap maakte naar Almería werden 41 strafschoppen tegen hem genomen, daarvan gingen er slechts twintig in. Negentien keer bracht Diego Alves redding en twee keer ging de inzet zonder zijn hulp mis.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.