Peña vertrekt van FC Emmen naar Malmö FF van Tomasson

Reacties

Sergio Peña vertrekt van FC Emmen naar het Zweedse Malmö FF. Hij tekent tot het einde van 2024. Naar verluidt wordt er één miljoen euro voor hem betaald. 

Peña vertrekt van FC Emmen naar Malmö FF van Tomasson
© FC Emmen

De middenvelder speelde 55 wedstrijden in de eredivisie en maakte daarin tien goals, de Peruviaan gaf daarnaast zes assists.

De international van Peru vijzelde zijn marktwaarde deze zomer nog op door te scoren tijdens de Copa América. Daarvoor kreeg de middenvelder met Emmen te maken met een enorme teleurstelling. De ploeg uit Drenthe degradeerde na twee seizoenen uit de eredivisie

Malmö staat op dit moment met 29 punten op de tweede plaats in de Allsvenskan. Djurgardens IF is de koploper met 30 punten. De competitie in Zweden is al dertien wedstrijden onderweg.

Technisch manager van FC Emmen, Michel Jansen, vindt het jammer dat de sterspeler vertrekt naar de ploeg van oud-Feyenoorder Jon Dahl Tomasson. 'Met name in zijn eerste seizoen presteerde hij top. Het is jammer dat zijn periode in Emmen een teleurstellende afloop kende, maar wij hebben twee jaar lang genoten van een mooie speler en bedanken hem voor al het moois wat hij ons heeft gebracht. Nu maakt hij de stap naar een Zweedse topclub en dat is het beste voor alle partijen', aldus Jansen op de clubwebsite. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Malmö FF
Meer over Malmö FF
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer Peña
Meer over Peña
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.