Profvoetballers onveilig in eigen huis

Reacties

João Cancelo werd donderdag het meest recente slachtoffer van een woningoverval. Het is een zorgwekkende trend, die in 2021 meerdere prominente slachtoffers kende.

Profvoetballers onveilig in eigen huis
© Pro Shots

Op zondag 14 maart 2021 werd Angèl Di Maria vroegtijdig naar de kant gehaald door trainer Mauricio Pochettino van Paris Saint-Germain. Er lagen geen tactische overwegingen ten grondslag aan de wissel. Het huis van de Argentijn was tijdens de wedstrijd overvallen. Er werden juwelen en horloges gestolen met een waarde van zo'n 500 duizend euro.

Het bleek geen op zichzelf staand incident. Steeds vaker kwamen er verhalen naar buiten van gewapende overvallen op spelers. Zo werd ook Engels international Chris Smalling slachtoffer. Luttele uren na de wedstrijd van AS Roma tegen Ajax op 15 april werd hij 's nachts door drie mannen ruw wakker geschud. De verdediger moest daarop een kluis met juwelen openen.

Ook de Eredivisie werd opgeschrikt door een soortgelijk incident. Op 9 mei 2021, vlak voor de aftrap van Willem II - PSV, kreeg Eran Zahavi te horen dat zijn huis was overvallen. Zijn gezin was nog thuis en een van zijn jongere kinderen werd onder schot gehouden. De spits reageerde achteraf vol ongeloof op Instagram. 'Wat wij hebben meegemaakt, gaat verder dan zomaar inbraak en diefstal.'

Sergio Peña (beroofd van een ketting, een horloge en drie telefoons met een pistool op zijn hoofd gericht), Gabriel Magalhães (overvallen en bedreigd met honkbalknuppel) en Nicolas Otamendi (in het bijzijn van zijn vrouw en zoon door vier man mishandeld en beroofd). Nog eens drie voetballers die dit jaar eenzelfde soort traumatische ervaring moesten ondergaan. Sinds donderdagavond moet ook Manchester City-speler João Cancelo zich in dit treurige rijtje scharen. De Portugees liet via Instagram weten te zijn aangevallen door vier mannen en even later te zijn beroofd van zijn sieraden.

Oorzaak
Volgens Alex Bomberg, directeur van beveiligingsbedrijf International Intelligence Limited, ligt de oorzaak bij apps als Instagram. 'Alle informatie staat op social media. De criminelen hoeven maar te kijken om te zien waar dat horloge van 50 duizend pond, de collectie met juwelen of die zonnebril van duizend pond is. Ze worden een doelwit, een uitdaging voor de criminele wereld. Mensen zien dat voetballers al die dingen op social media zetten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.