Pellè gidst Feyenoord ook bij Roda JC naar overwinning

Feyenoord is in de Eredivisie op gelijke hoogte gekomen met PSV. De Rotterdammers wonnen op bezoek bij Roda JC Kerkrade nipt, dankzij de twintigste goal van spits Graziano Pellè: 0-1.

Pellè gidst Feyenoord ook bij Roda JC naar overwinning

Voorafgaand aan het duel was de opdracht voor de formatie van trainer Ronald Koeman eenvoudig: profiteren van de nederlaag die PSV zaterdag leed bij SC Heerenveen (2-1). Een zege zou volstaan om op gelijke hoogte te komen met de Brabanders.

In het eerste half uur kabbelde het duel voort. Feyenoord had een licht overwicht en had niets te duchten van de Limburgers, die voor het eerst in vijf thuisduels eens niét in de eerste minuut doel troffen.

In de dertigste minuut toonde Pellè nog maar eens zijn enorme waarde voor Feyenoord. Ruben Schaken liet Abel Tamata zijn hielen zien en bediende de Italiaan, die de bal met een ferme knik tegendraads kon inkoppen: 1-0. Voor Pellè was het al zijn twintigste competitietreffer. Waar Roda voor rust niets in te brengen had, kwam de formatie van Ruud Brood na rust agressiever uit de kleedkamer. Die opleving resulteerde in een knal van Mark-Jan Fledderus op de vuisten van doelman Erwin Mulder.

Even later voelde Roda zich opnieuw, zoals al vaker dit seizoen, bekocht door de arbitrage. Sanharib Malki ging op Mulder af, maar werd gestuit door een sliding van Bruno Martins Indi. Arbiter Pieter Vink oordeelde dat de sliding van de linksback, die terugkeerde in de basiself na blessureleed, op de bal was. Het Roda-kamp schreeuwde om een strafschop, maar vond geen gehoor.

Omdat een kans van Mitchell Donald onbenut bleef en een slotoffensief van Roda (met nog een enorme kans voor Malki) ook geen soelaas meer bood, bleef het bij 0-1. De arbitrage kreeg het in de slotminuut nog wel een keer te verduren. De Roda-bank sprong opnieuw op toen de bal na een scrimmage de Feyenoord-doellijn gepasseerd leek, maar Vink besloot in samenwerking met zijn grensrechter opnieuw in het nadeel van de Limburgers.

Door de zege deelt Feyenoord nu de koppositie met PSV, dat nog wel een beter doelsaldo heeft. Ajax kan PSV en Feyenoord bij een overwinning op PEC Zwolle achter zich laten. Bij een Amsterdamse zege is Ajax de nieuwe koploper met een punt voorsprong op de twee achtervolgers. Roda is dankzij de zestiende positie nog geenszins van de degradatiezorgen verlost.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen